tag:blogger.com,1999:blog-5011614034357407182.post2330570580544716681..comments2023-08-18T21:20:56.897+02:00Comments on FOODEPENDENCE: Tvarohová torta s hrozienkami.Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08041776595927581362noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-5011614034357407182.post-46695786497378483572013-03-06T07:22:54.863+01:002013-03-06T07:22:54.863+01:00Dobry den Veronika, dakujem za odpoved. 100 ludi, ...Dobry den Veronika, dakujem za odpoved. 100 ludi, 100 chuti a pri vareni to plati dvojnasobne. Vazim si Vas komentar, pridam ho aj priamo do clanku.Ozvalo sa mi viacero ludi s podobnymi skusenostami. Co je v konecnom dosledku pozitivna info, pretoze sa zaujimame o to, co chceme varit, aby to co najviac chutilo. A hlavne, tak ako pisem ja, pisali aj ostatni, napriek "nepodarkom" to nikoho neodradza od varenia, prave naopak, zenie nas to dalej, ako mozeme veci vylepsovat. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08041776595927581362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5011614034357407182.post-62198259126734918282013-03-05T22:26:37.860+01:002013-03-05T22:26:37.860+01:00dobry den mila Zuzana,
rada by som reagovala na V...dobry den mila Zuzana,<br /><br />rada by som reagovala na Vas prispevok ako zostavovatelka kucharskej knizocky, z ktorej ste tento recept vybrali a vyskusali...<br />mrzi ma vasa negativna skusenost, ale ja podobnu nemam<br />recepty sa snazime vyberat starostlivo a na ich priprave a skusani sa podielaju dvaja kuchari, ktori upiekli aj tuto torticku a nekonzultovali so mnou nejake problemy, takze sme ju aj nafotili a uverejnili... ale pre istotu som sa rozhodla upiect tuto tortu s tvarohom, ktora sa naozaj v rure a aj po upeceni sprava ako velke sufle, este raz doma vo vlastnej kuchyni, a torta sa vynikajuco podarila... tak by som sa rada vyjadrila k vasim pripomienkam ... 1/chrumkave cesto na spodku je naozaj len velmi tenucke ale zato navrchu je bohata vrstva pudingu s tvarohom, takze to staci... 2/do uvareneho pudingu sa pridava najlepsie termizovany tvaroh a je najvhodnejsie ho rozmiesat pomocou metlicky na sneh... 3/bielky ktore su dotuha vyslahane a potom sa do nich zaslaha aj cukor su huste a do tepleho kremu stiahnuteho z ohna sa lahko primiesaju (o cosi zrednu, ale v mojom pripade sa z nich jednoznacne nestala tekutina)... 3/forma 20 cm je mozno o cosi mensia ako bezna ale po upeceni ta pudingova vysoka vrstva podobna sufle urcite klesne, a ked sa odstrani obruc a torta sa necha vychladnut, tak vacsinou praskne aj sa pokrci, ale tak to ma byt, ale samozrejme vacsia forma moze byt jednoduchsia na manipulaciu s cestom a kremom pred pecenim...4/torta sa pecie naozaj 12+20 minút, ten krém je navrchu pevny a vo vnutri po vytiahnuti stale akoby redsi a nepevny ale pocas chladenia krem stuhne... 5/ krem sa potiera pred pecenim zvyskom mlieka nie maslom, ale urcite ani maslo nemoze byt na zavadu... a na zaver, torta je naozaj nie klasicka s peknym upravenym povrchom ale chutovo stoji podla mna za to... ma prijemnu penovu strukturu a jemne kyslastu chut po tvarohu... ak by ste mali este nejake pripomienky alebo zaujimave postrehy pri skusani nasich receptov, velmi by som ocenila, keby ste mi dali vediet priamo k nam do redakcie na mail veronika.lucakova@ringier.sk... Veronika Lucakova (veduca timu pre varenie, novy cas pre zeny)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5011614034357407182.post-45139765799787184892013-02-21T13:50:28.929+01:002013-02-21T13:50:28.929+01:00stavnata a netradicna ;-)
ved to, na jednej strane...stavnata a netradicna ;-)<br />ved to, na jednej strane ma mrzia suroviny, lebo to stoji peniazky, ale na druhej ten pocit neschopnosti a minuteho casu :-/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08041776595927581362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5011614034357407182.post-31817807132167928942013-02-20T19:07:27.937+01:002013-02-20T19:07:27.937+01:00jaaj Zuzi, toto sa mi uz stalo vela krát :D naposl...jaaj Zuzi, toto sa mi uz stalo vela krát :D naposledy v lete s malinovým "cheesecake/om". Jaký krasny na pohlad bol tak cely letel do koša. skoro som plakala za tymi malinami a mascarpone...odvtedy som na "špeciality" z časopisov veľmi opatrná. inak k Tvojmu recepu-ma pobavila fotka z brozúry - šťavnatá torta - no vidíš, asi taka mala byť :D Elenahttps://www.blogger.com/profile/15280065007934803617noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5011614034357407182.post-70422481616919088402013-02-20T15:39:03.240+01:002013-02-20T15:39:03.240+01:00hladka muka, cukor a maslo boli na korpus, kt. sa ...hladka muka, cukor a maslo boli na korpus, kt. sa piekol samostatne, to do kremu neslo. ono sa to nespajalo dokopy. skor sa chcel recept tvarit ako "ina" forma cheesecake, len mu to velmi nevyslo;-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08041776595927581362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5011614034357407182.post-40789303206684906232013-02-20T14:54:37.548+01:002013-02-20T14:54:37.548+01:00Nechcem byt za mudrlanta, pretoze v zasade mas pra...Nechcem byt za mudrlanta, pretoze v zasade mas pravdu, copy&paste novinarcina.<br /><br />Ale toto ani nemohlo dopadnut inak. Letmy pohlad cez suroviny: 300g tvarohu, 270ml mlieka, maslo, bielka. A do tohoto celeho len 80g hladkej muky a 100g cukru? Brutalny nepomer riedkych (teda tazkych) a suchych surovin. Nabuduce si vsimni tento detail a na vytunovane fotky si radsej prelep papierom ;-)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/15025804942517502702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5011614034357407182.post-86599399583451388552013-02-20T14:43:12.634+01:002013-02-20T14:43:12.634+01:00aj preto som to dala von, lebo to castokrat naozaj...aj preto som to dala von, lebo to castokrat naozaj nieje nasa chyba, ale len nevyskusany rect :-/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08041776595927581362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5011614034357407182.post-31958059457368511592013-02-20T14:35:03.630+01:002013-02-20T14:35:03.630+01:00Tiež sa mi to pár - krát stalo. Viac než strata pe...Tiež sa mi to pár - krát stalo. Viac než strata peňazí za suroviny ma mrzí môjnásledný pocit. Zastávam názor, že redakcia časopisu by mala mať uverejňované recepty odskúšané. Ivanahttps://www.blogger.com/profile/03883396309225664526noreply@blogger.com