streda 6. júna 2012

Čoko cupcakes s ganache.

Je všeobecne známe, že drvivá väčšina žien ulietava na čokoláde. Vysvetlenie je jednoduché...Je voňavá, jemná, krásne horká, nič lepšieho na svete niet. Takže keď som objavila tento receptík u slečny Popy na webe, ani na chvíľu som neváhala.
A som si istá, že každý jeden chlap, kt. tento kláčik ochutná, začne byť závislý tiež :-)

Čo treba:
115g masla (izbovej teploty), 200g práškového cukru, 1 vajce (izbovej teploty), 70g kakaa (čím lepšia kvalitka, tým lepšie pre stravníka),130g polohrubej múky, 1/4 ČL soli, 1/2 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 150ml mlieka, 1ČL vanilkového extraktu.
Na ganache 100g čokolády, 50 ml sladkej smotany.

Na začiatok som vyšľahla maslo. Pridala som postupne práškový cukor a vajce. Potom som pridala suché prísady (múku, kakao, soľ, prášok do pečiva, sódu bikarbónu). No a nakoniec mlieko s vanilkovým extraktom. Všetko som riadne vymiešala, cesto rozdelila do mafinovej formy a pri 180 stupňoch piekla rúra 30 minút.
Základ cupcakes som nechala riadne vychladnuť. Pripravila som si ganache (toto je taká light verzia, nedávala som tam maslo).
Vo vodnom kúpeli som nechala rozpustiť čokoládu so sladkou smotanou a poriadne som to celé premiešala, aby vznikla krásna lesklá poleva.
Vychladnuté kolačiky som namočila v tejto poleve a nechala pekne zatuhnúť.
A sú fááááááákt božské:-)!!!!




2 komentáre: