sobota 16. júna 2012

Rajčinový koláč. S mozzarelou.

Toto je taká rýchlovka. Stačí lístkové cesto a rajčiny, kt. u nás v chladničke väčšinou pobehujú stále. Sušené rajčiny som mala doma po tom, ako som robila halušky od Žideka.
Tento receptík má v sebe všetko, čo milujem. Voňavé rajčiny, aj čerstvé aj sušené, jemnú mozzarellu a jednodochosť a rýchlu prípravu.

Čo treba:
(zdroj receptu Dobré jedlo)
lístkové cesto (nemám gramáž, je to odhadom, zaleží podľa veľkosti plechu)
2 väčšie rajčiny
sušené rajčiny podľa chuti
2 mozzarelly
oregano, soľ, korenie, olivový olej

Cesto som si vyvaľkala podľa veľkosti formy, aby mi okraje trošku trčali (cesto sa pri pečení trošku scvrkne). Preložila som ho na vymastenú okrúhlu formu na pečenie. Cesto som popichala vidličkou.
Na cesto som položila plátky rajčín, sušené rajčiny a prekladala som to mozzarelou.
Koláč som osolila, okorenila, posypala trochou sušeného oregana a trochu pokvapkala olivovým olejom. Pri 185 stupňoch rúra piekla 25 minút.
Koláč bude geniálny s čerstvou bazalkou, ja ešte musím chvíľku počkať, mne moja ešte na balkóne nedorástla.





Ja viem, že horúce jedlá sa jesť nemajú, ale pri tomto sme nevedeli odolať. Ešte včera sme ho teplý jedli :-)
Zajtra budeme grilovať, takže budem robiť čerstvú dávku a trochu inovovať; cesto vyvaľkám do tartletových foriem, aby mal každý svoj vlastný koláčik.
Krásny slniečkový víkend prajem :-)

4 komentáre:

  1. Zuzka, koláč podľa mojích predstáv. Vyzerá krásne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vdaka :-) a co je ideal, je rychlo hotovy, a teraz na leto priam stvoreny :-)

      Odstrániť
  2. Presne ako pises, s cerstvou bazalkou musi byt bajecny :-) pacia sa mi jednoduche recepty, pritom s perfektnym vysledkom a v tych malych formach je to aj dobry napad pohostenia pre navstevu .-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zuzka, tak týmto si ma veľmi zaujala. Dlho som nebola na blogoch a teraz si prezerám všetko aj spätne, tak preto moja neskorá reakcia. Článok o Martinuse sa mi tiež páčil.

    OdpovedaťOdstrániť