Áno, sú jedlá, po ktorých moje srdce piští, napríklad taký tatarák alebo suši.
Alebo karí. V podstate všetka ázijská kuchyňa mi veľmi chýba, ale zatiaľ úspešne odolávam.
A aj preto som sa rozhodla, že si doma skúsim poslovenčiť, odľahčiť a pripraviť svoju vlastnú verziu kari a môžem skromne vyhlásiť, že sa mi to celkom zadarilo. Ako na to? Čítajte ďalej...
pripravte si:
jarnú cibuľku
bravčové mäso (napr. zo stehna)
kurkumu, rascu
cesnak
rajčinu
soľ, korenie, petržlen, olivový olej, hovädzí vývar, petržlenovú vňať
Alpro kokosová smotana na varenie
sklené rezance k podávaniu
Na rozpálenej panvici si ohrejte olej a pridajte pokrájanú cibuľku a rascu. Cca 2 minútky opekajte a pridajte pokrájané mäso. Posypte kurkumou, všetko riadne premiešajte a nechajte opekať cca 2 minútky.
Pridajte pokrájanú rajčinu a roztlačený cesnak a všetko spolu premiešajte.
Nechajte opekať cca 2 minúty, pridajte 1 naberačku hovädzieho vývaru a polovicu Alpro kokosovej smotany na varenie. Zasa riadne premiešajte, pridajte podľa potreby soľ a mleté čierne korenie. Nechajte odokryté variť cca 15 minút, pridajte zbytok smotany a nechajte prevariť ďalších 15 minút.
Hotové posypte pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Ja som ku kari zvolila sklené rezance (kúpila som v Lidl počas ázijského týždňa), ale kľudne podávajte aj s ryžou.
Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
a google+
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára