piatok 28. októbra 2016

Pomaly pečený králik.

Ak vás už omrzela klasika, králik pečený na smotane, čítajte ďalej, tomuto receptu určite prepadnete. Vďaka nemu naučíte jesť králika aj ostatných členov svojej domácnosti s nadávať vám nebudú určite...


pripravte si:
porcie králika
jarná cibuľka, slanina, mrkva, 3 strúčiky cesnaku
cca 150ml zeleninového vývaru, 150ml bieleho vína, 2 čajové lyžičky horčice
soľ, korenie, repkový olej

V hrnci, ktorý môže ísť aj do rúry, si nechajte rozohriať olej. Pridajte nadrobno nasekanú cibuľku a slaninu, cca 3 minúty opekajte. Pridajte nadrobno pokrájanú mrkvu, 2 minúty opekajte, pridajte ošúpaný cesnak v celku.





Pridajte osolené a okorenené porcie králika, z každej strany 5 minút opekajte. Zalejte vývarom a bielym vínom. Zakryte alobalom a pri 155 stupňoch nechajte piecť domäkka 2 hodiny.



Po dvoch hodinách alobal dajte dole a pri 200 stupňoch nechajte dopiecť králika cca 15 minút.


Upečeného králika vyberte, do vzniknutej šťavy pridajte horčicu a ponorným mixérom rozmixujte na omáčku. Ja som mixovala nahrubo, chcela som, aby v nej ostali kúsky zeleniny a slaniny.
Ale môžete úplne najemno a perfekcionisti môžu ešte prepasírovať aj cez sitko.



Ako prílohu odporúčam čerstvé pečivo alebo drevorubačov chlieb (celozrnné pečivo s kukuricou, nájdete v Lidli).

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára