Toto medziobdobie je také zvláštne v kuchyni. Jarná sezóna s čerstvou zeleninou a ovocím ešte v nedohľadne, ale naškrábané zásoby spred zimy sa už míňajú.
Preto tu aj dnes pre vás mám koláč, ktorý sa hodí do šuflíčka "co dúm dal" a ešte k tomu pomôže urobiť trošku miesta na nové džemy a orechy. Ako naň, čítajte ďalej...
75g masla
75g polohrubej múky pšeničnej
75g hladkej múky špaldovej
150g vlašských orechov namletých nahrubo
80g práškového cukru
1 celé vajíčko
1/2balíčku prášku do pečiva
šťava z 1/4 citrónu
slivkový džem, orechy
Maslo, múky, orechy, práškový cukor, vajíčko, prášok do pečiva a citrónovú šťavu zmiešajte v robote na cesto.
Vypracované cesto rozložte do vami zvolenej vymastenej formy.
Na takto pripravené cesto rozotrite džem a rozsypte posekané orechy.
Koláč nechajte piecť cca 30 minút pri 175 stupňoch. Že je koláč hotový spoznáte tak, že okraje budú trošku tvrdšie na dotyk a vybehnú.
Koláč si nechajte vychladnúť, vyberte z formy a môžete krájať. DOBRÚ CHUŤ!
Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
a google+
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára