čo treba:
175g mäkkého masla
3 celé vajíčka
150g hnedého cukru
150g jemnej polenty
100g pomletých vlašských orechov
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
2 čajové lyžičky prášku do pečiva
2 čajové lyžičky škorice
300g pokrájaných jahôd na kúsky
Maslo som s cukrom pomocou mixéru vyšľahala do peny. Pridala som postupne po jednom celom vajíčku a hmotu som riadne vymiešala. Pridala som polentu, prášok do pečiva, škoricu, vanilkový extrakt, pomleté orechy a všetko som priadne premiešala som voňavého cesta. Cesto som vyliala na menší vymastený plech a pri 175 stupňoch som nechala koláč piecť 45 minút krásne dohneda.
Chuťovo je koláč odlišný, ak sme zvyknutí na tradičné pečenie s hladkou múkou, polenta je tam cítiť. Je to ako s krupicou alebo hrubou múkou. Na chuti to ale nič neuberie, "hrubosť" koláča krásne zjemnia jahody.
hm... vajíčok koľko?
OdpovedaťOdstrániťjejda! tri. dakujem za upozornenie.
OdstrániťNiet za čo :) Už som skúšala, je skvelý, som vďačná za inšpiráciu na ďalšie využitie polenty.
Odstrániťdakujem za krasny komentar :-) vazim si kazdy jeden.
Odstrániť