nedeľa 22. novembra 2015

Dvojfarebné mafiny.

Nooo, pomaličky sa nám to blíži priatelia! Mikuláš a Ježško sú na ceste!

Ja začínam testovať vianočné koláčiky a toto by mohol byť jeden z adeptov. Baví ma na nich, ako sú krásne šťavnaté a voňavé, a priam lákajú na ochutnanie. A o to predsa na Vianoce ide, nie? Dopriať si. A aj keď tu ešte čas vianočný nemáme, môžeme si takéto potešene a malý hriech dopriať napríklad vždy v nedeľu.

Veď si v podstate zaslúžime...


pripravte si:
180g polohrubej múky
5g sódy bikarbóny
12g kakaa
50g posekanej okolády podľa vlastného výberu (ja som použila mliečnu s kúskami mandlí a karamelu)
130g hnedého cukru
2 celé vajíčka
50ml oleja
250ml acidka bez príchute
250g mascaprpone
120ml sladkej smotany
práškový cukor podľa potreby
2-3 polievkové lyžice kokosu
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
farebné dekorácie
12 papierových košíkov
plech na mafiny

V samostatnej miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu, kakao a posekanú čokoládu.



 V druhej miske ručným šľahačom vyšľahajte do peny celé vajíčka s cukrom. Postupne pridajte olej a acidko.



Nakoniec ručne primiešajte múčnu zmes.


Takto pripravené cesto vylejte do mafinovej formy, vystlanej papierovými košíkmi a pri 170 stupňoch nechajte piecť 20 minút.



Upečené mafiny nechajte na mriežke vychladnúť.

Teraz si môžete pripraviť krém. Do misky dajte mascarpone, vanilkový extrakt, prilejte smotanu, prisypte cukor a vyšľahajte ručným šľahačom. Nakoniec prisypte kokos a ručne premiešajte.



Vychladnuté mafiny pokryte krémom a posypte niečím pekným farebným. Na pár hodín môžete dať stuhnúť do chladu.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára