Dnes tu mám pre vás tento vynikajúci recept na parádne domáce noky. Najskôr som si myslela, že do toho nepôjdem, že to bude určite pracné, veľa času to zaberie a to klasické blabla okolo, prečo niečo neurobiť.
Ale potom som si povedala, že však času mám dosť a chcem noky skúsiť vyrobiť doma. No a viete čo? Parádne sa podarili! A nakoniec to ani toľko času nezabralo. Mne osobne chutili už aj také, len z hrnca čerstvo vytiahnuté a preliate maslom, ale tá rajčinová omáčka zapečená s mozzarellou im dodala takú tú povestnú bodku na záver...
Určite ste si všimli, že je spustený v obehu nový ročník ankety Bloger roka 2015. Môj blog je tak isto nominovaný, takže ak sa rozhodnete venovať mi hlas, budem len rada a vopred ďakujem. Hlasovať môžete na tomto linku. Ale teraz už poďme variť...
pripravte si:
250g mäkkého tvarohu bez hrudiek
30g strúhaného parmezánu
1 celé vajíčko
170g hladkej múky+ si pripravte ďalšiu podľa potreby a savosti tvarohu
1/2 nožičky obľúbenej klobásky
1 plechovka sekaných rajčín
mozzarella, cesnak, provensálske korenie
soľ, korenie, slnečnicový olej
Najskôr cesto na noky.
Do misy si dajte tvaroh, vajíčko a múku a vypracujte hladké cesto. Podľa potreby pridávajte ďalšiu múku. Vypracujte bochník.
Z bochníka si urobte pásy, ktoré postupne nakrájajte na menšie kúsky. Tieto kúsky si klaďte na pomúčené miesto a zmačknite vidličkou.
Do väčšieho hrnca si dajte variť vodu, osoľte. Postupne dajte noky variť do vriacej vody. Nechajte ich vyplávať na povrch a varte cca 2-3 minúty. Potom ich dierovanou naberačkou klaďte do misy s kúskom masla a opatrne premiešajte tak, aby sa noky v masle obalili a vďaka tomu sa vám nezlepia.
Na panvici si rozohrejte olej, pridajte cesnak a pokrájanú klobásku. Cca 3 minúty nechajte opekať. Pridajte posekané rajčiny, soľ, korenie a provensálske bylinky a spolu nechajte prejsť varom asi 5 minút.
Takto pripravenú omáčku prilejte k hotovým nokom, pridajte na kúsky pokrájanú mozzarellu a spolu premiešajte. Vysypte do vymastenej zapekacej formy a pri 180 stupňoch nechajte zapiecť cca 20 minút.
A máte hotovo. Tento recept môžete stopnúť už v tej časti, kedy máte noky hotové a len ich prelejete rajčinovou omáčkou, alebo teda doviesť do zdarného konca a nechať zapiecť v rúre ako ja.
Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
a google+
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára