pondelok 22. augusta 2016

Krehký nektarinkový koláč.

Ako ste víkendovali? U nás ťažká pohodička, napriek nemožnému počasiu sme sa pekne zabavili.

Dnes tu mám pre vás tento podarený koláč, na ktoý nájdete určite doma všetky suroviny. Ak vám nie sú práve nektarinky po chuti, hoďte si tam jablká, slivky, alebo ak nájdete, broskyne. Úspech bude zaručený...

pripravte si:
150g pšeničnej polohrubej múky
50g celozrnnej hladkej múky
50g práškového cukru
štipka soli
100g masla, nakrájaného na kúsky
1 vajíčko
60ml Alpro mandľové bez cukru
2 väčšie nektarinky
1 polievková lyžica medu
Alpro+1/2 čajovej lyžičky hnedého cukru na potretie okrajov cesta

Múky, cukor, soľ a maslo si zmiešajte v mise rukami alebo robotom na drobenku.




V miske zmiešajte Alpro a vajíčko a pridajte k základu cesta. Spolu zmiešajte a vypracujte na hladké cesto. Cesto preložte do pomúčenej misky a v chladničke nechajte oddychovať 30 minút.





Medzitým si nakrájajte nektarinky na menšie kúsky, pridajte med, premiešajte a nechajte v chladničke cca 15 minút.


Cesto vyvaľkajte medzi dvoma fóliami na požadovanú veľkosť tak, aby ste mohli kraje cca 4 cm ohnúť dovnútra. V miske si zmiešajte Alpro a cukor a mašľovačkou potrite ohnuté okraje.




Koláč nechajte piecť pri 175 stupňoch cca 40 minút.


Podávajte so zmrzlinou, šľahačkou alebo kyslou smotanou zmiešanou s troškou vanilkového cukru.

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára