pondelok 1. augusta 2016

Šalát s trhaným mäsom.

Neviem, či sa to zdá len mne, ale mám pocit, že toto leto je také nejaké chladné a zamračené. Zasa je to pre mňa aj trochu úľava, na prvé leto s Aničkou je toto počasie úplne ideálne, radšej asi takto, ako sa tu topiť v štyridsať stupňových horúčavách.

Dnes tu mám pre vás šalát s trhacím mäsom. Bol to môj druhý pokus, kedy sme chceli ísť von grilovať a počasie sa zasa rozhodlo, že z toho nič nebude, vonku bolo asi 25 stupňoch a super dážď. Nevadí, ostali sme doma, mäso upiekli a šalátovať sme mohli aj v obývačke na zemi, namiesto na tráve v záhrade...

Dve základné pravidlá mám pri šaláte s trhaným mäsom:
1. nevyrábam dresing- všetky chute sústreďujem na mäso, to je "nosný" prvok celého šalátu
2. šalát nemiešam, ale naukladám zeleninu pekne vedľa seba tak, aby si svoj jedinečný šalát mohol pripraviť každý sám.

Pripravte si:
teľacie mäso
dve väčšie a jednu jarnú cibuľku pokrájanú a rozdelenú na kolieska
maslo, soľ, korenie, Hellmann´s grilovaciu omáčku Australian sweet roast
zelenina podľa chuti- baby špenát, rajčiny, uhorky, reďkovky

Deň predtým, ako chcete šalát jesť, si pripravte mäso. Riadne si ho umyte, osušte, potrite grilovacou omáčkou a nechajte cez noc odpočívať v chladničke.


Na druhý deň dajte do pekáča alebo zapekacej misky na dno pokrájanú cibuľu, položte na ňu mäso a pri 150 stupňoch nechajte piecť cca 40 minút zakryté alobalom.


Po 40 minútach mäso z rúry vyberte, osoľte, okoreňte, položte naň plátky masla, zakryte alobalom a nechajte pri rovnakej teplote piecť ďalšiu 1 hodinu 20 minút.



Teraz zvýšte teplotu na 200 stupňov a nechajte mäso odokryté dopiecť cca 20 minút.


Pripravte si veľký tanier, sem si dajte všetku zeleninu, ktorú chcete použiť, a ešte teplé mäso dvoma vidličkami natrhajte na kúsky. Pridajte na tanier k zelenine a prelejte ho výpekom s cibuľkou.

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára