Kto nepozná tento koláč, nestrávil detstvo na Slovensku :-)
Hádam odjakživa si ho pamätám, ako sme ho robievali aj u nás doma, a som sa úplne tešila, kým poleva v rúre doslova uschne a brala som to ako malý zázrak, že sa nepiekla a napriek tomu krásne chrumkala s úžasne vláčnym a šťavnatým cestom plným orechov.
Ale ako to s domácimi koláčmi býva, "to dáš od oka, to dáš približne asi takto", nikdy nieje riadny recept. Na tento som náhodou narazila v minuloročnom vydaní časopisu Albert a bolo mi hneď jasné, že je to koláč na nedeľu ako vyšitý...
140g masla
100g hnedého cukru
75g hrubej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
140g mletých vlašských orechov
3 bielky
90g práškového cukru
3 žĺtky
Najskôr som v robotovi nechala utrieť maslo s cukrom do peny.
Pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva, po lyžiciach orechy a nakoniec som ručne primiešala sneh z bielkov.
Cesto som vyliala do vymastenej tortovej formy a pri 170 stupňoch som nechala piecť 30 minút.
Žĺtky som vyšľahala s cukrom do peny a ešte na horúci koláč som polevu vyliala. Koláč aj s polevou som nechala vychladnúť v otvorenej rúre.
Jedno jediné negatívum tento koláč má- mohla som sa snažiť koľko som chcela, proste bez rozlámania polevy som ho neodkrojila. Ak by ste mali na to nejaké know-how, sem s ním.
Toto všetko a ešte viac nájdete na
Pintereste
Instagrame (blog.foodependence)
Instagrame (blog.foodependence)
Noz namoceny v horucej vode by mozno pomohol. Tiez sme ako deti tento zboznovali.vyzera vyborne :)
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťnepomohlo :-D
OdstrániťJaj :D
OdpovedaťOdstrániťJaj :D
OdpovedaťOdstrániť