streda 20. januára 2016

Hruškový koláč s posýpkou.

Sme v strede týždňa. A ja tu mám pre vás jeden rýchly recept na koláč, ak sa vám takto počas týždňa ohlási návšteva a vy sa chcete blisnúť vlastným koláčom, pretože predsa len, také su najlepšie. Keď uvidíte zoznam surovín, len mávnete rukou, aj tak všetko z nich držíte doma. Tak poďme na to...


pripravte si:
130g mäkkého masla
50g hnedého cukru
3 celé vajíčka
120g polohrubej múky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 balíček vanilkového pudingu
2 menšie hrušky
4-5 čajových lyžíc džemu podľa vlastného výberu+1 čajová lyžička vody
na posýpku 70g masla, 30g hnedého cukru, 80g polohrubej múky, hrsť ovsených vločiek

Maslo s cukrom vymiešajte do peny. Postupne pridávajte po jednom celom vajíčku.



V miske si zmiešajte múku s pudingovým práškom a práškom do pečiva. Postupne pridajte k cestu.


Všetko spolu ešte posledný raz vymiešajte a vylejte do vymastenej formy. Na cesto navrstvite očistené a pokrájané hrušky.



Dajte piecť do rúry vyhriatej na 165 stupňov na 10 minút.

Medzitým si v mikrovlnke na cca 30 sekúnd ohrejte džem s troškou vody. V miske si zmiešajte suroviny na pospýpku a rukami si ju "vyžmolte".




Po 10 minútach pečenia korpusu pridajte na hrušky džem, posypte posýpkou a nechajte koláč piecť cca 50 minút do zlatohneda.





A ako sa koláč pečie v rúre a postupne hotový chladne, vy si môžete v pokoji upratať a čakať, kedy koláč načnete. Stojí to zato :-)

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)


google+ 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára