nedeľa 3. januára 2016

Orechová bábovka.

Pre mňa je oficiálne po sviatkoch. Áno, ešte prídu traja králi, ale už to nieje ono. Už to negraduje, nemám aké adventné nedele počítať a sviečky zapaľovať, už sa to všetko vracia nejako späť do starých šedých koľají. Aj ten sneh prišiel s krížikom po funuse. Ale zasa, buďme radi, že vôbec prišiel.

No a aký je najlepší liek na všednú a obyčajnú rutinu a šeď? Dobrý koláč predsa! Skúste túto orechovú bábovku. No a ak vám náhodou z vianočného vypekania ostal nejaký zbytočný marcipán alebo ešte z mikulášskeho balíčku marcipánový kmeň alebo tyčinka, určite šup s ňou tam...


pripravte si:
220g mäkkého masla
180g hnedého cukru
4 celé vajíčka
280g polohrubej múky
1 balenie prášku do pečiva
štipka soli
hrsť nasekaných vlašských orechov
120g mletých vlašských orechov
100ml mlieka
a ja som pridávala ešte polovicu marcipánovej tyčinky pokrájanej na malé kúsky

Maslo s cukrom nechajte vyšľahať do peny. Postupne pridávajte po jednom vajíčku.




Do takto pripraveného základu pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľou a mletými orechmi.


Nakoniec pridajte posekané orechy a marcipán. Cesto riadne premiešajte a vylejte do vymastenej formy. Nechajte piecť pri 160 stupňoch cca 50 minút až hodinu do krásnohneda.
Hotovú bábovku vyklopte z formy, nechajte úplne vychladnúť a posypte práškovým cukrom.



Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára