O to viac som sa potešila, keď som videla novú sériu seriálu Slovenskp chutí, s časťou, kedy dievčatá boli v Kolárove.
Mletú papriku pridávam veľmi rada do jedál, takže po vzhliadnutí tejto časti bolo rozhodnuté, čo sa bude na druhý deň u nás doma variť, resp. piecť. Ak si chcete tento tradičný recept mnou zľahka upravený pripraviť, nech sa páči, poďte sa pozrieť na zoznam surovín...
1/2 droždia
1 čajová lyžička hnedého cukru
150 ml vlažného mlieka
140g hladkej múky pšeničnej
140g hladkej múky celozrnnej
štipka soli
1 polievková lyžica masti
1 kelímok kyslej smotany
2-3 čajové lyžičky mletej papriky
2 čajová lyžičky olivového oleja
tenšia jarná cibuľka
klobáska alebo iná údenina podľa chuti
soľ, korenie
Na začiatok si pripravte kvások. Vo vlažnom mlieku si rozmiešajte cukor, rozdrobte droždie a na teplom mieste nechajte cca 15 minút vykysnúť.
V miske si pripravte ostatné suroviny- obe múky, štipku soli a masť.
Pridajte aj vykysnutý kvások.
Z takto pripravených surovín si vypracujte/alebo robotom nechajte vypracovať hladké cesto. Prikryte ho utierkou a nechajte vykysnúť 45 minút na teplom mieste.
Pripravte si zapekaciu misu alebo pekáč, kde chcete koláč piecť a vytrite si ju olejom. Na dno si rozložte cesto. V olivovom oleji rozmiešajte papriku.
Na rozložené cesto natrite kyslú smotanu a osoľte. Pridajte paprikovú pastu. Na vrch nasypte nadrobno pokrájanú klobásku a jarnú cibuľku. Takto pripravený koláč nechajte podkysnúť pred pečením ešte cca 15 minút.
Potom dajte piecť do rúry na cca 35 minút do krásnohneda.
Takto pripravený a upečený koláč môžete ihneď podávať. My sme si ho rozdelili na dve časti- na obed sme si ho dali ešte taký parádny teplý a na večeru na studeno so šalátom.
Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
a google+
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára