pondelok 21. marca 2016

Zapekané cestoviny. Zo Slovenska chutí.

Tak a je tu ďalší z radu receptov z relácie Slovensko chutí, ktorý mi prešiel pod rukami. A tak isto musím chváliť. A tak isto, ako viac menej skoro vždy, som si ho prispôsobila aktuálnym chutiam a môžem ďalej už len odporúčať. A hlavne, keď si prejdete zoznam surovín zistíte, že máte drvivú väčšinu aj tak doma pekne nahromádke. Tak poďme na to...


Určite ste si všimli, že je spustený v obehu nový ročník ankety Bloger roka 2015. Môj blog je tak isto nominovaný, takže ak sa rozhodnete venovať mi hlas, budem len rada a vopred ďakujem. Hlasovať môžete na tomto linku. Ale teraz už poďme pripravovať toto parádne jedlo...
pripravte si:
cestoviny
šunku pokrájanú na menšie plátky
tvrdý syr na strúhanie
1/2 hlavičky surovej cvikle
1 sladkú smotanu
2 celé vajíčka
soľ, korenie, olivový olej, provensálske korenie

Cestoviny si uvarte al dente a nechajte vychladnúť. K nim pridajte pokrájanú šunku a nastrúhaný syr. Riadne spolu premiešajte.


Vo food procesore si posekajte nadrobno ošúpanú surovú cviklu. V druhej miske si zmiešajte smotanu, vajíčka, soľ, korenie, provensálske korenie a pridajte posekanú cviklu. Riadne prešľahajte tyčovým mixérom do smotanovej zálievky.



Cestoviny zmiešané so syrom a šunkou vysypte do vymastenej zapekacej formy a zalejte smotanovou zálievkou. Pri 175 stupňoch nechajte zapiecť cca 30-40 minút, kým sa smotana nezapečie a na vrchu cestovín vám nevznikne krásna zlatohnedá kôrka.



Večeru máte hotovú. Preto mi neostáva nič iné, len vám zaželať dobrú chuť.
My sme cestoviny jedli nakoniec na dva razy- v deň upečenia sme si ich dali ako hlavné jedlo a na druhý deň sme si zostatok rozdelili ako prílohu ku grilovanúmu kuraťu.

No a ak ste si kúpili viac cvikle a neviete, ako jú ešte zužitkovať, skúste tento koláč. Vrelo odporúčam.

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára