Dnes tu mám pre vás tento recept, ktorý sa bude páčiť vám všetkým, čo hľadáte odpoveď na otázku "čo mám variť?" Je to presne ten, ktorý s kľudom môžete dať do dvoch šuflíčkov- čo chladnička dala a varenie v jednom hrnci.
Ozaj, aby som nezabudla, na Facebooku práve prebieha jedna darovačka, tak ak máte chuť na kávu, tu sa môžete zapojiť. Ale teraz už poďme variť...
Ozaj, aby som nezabudla, na Facebooku práve prebieha jedna darovačka, tak ak máte chuť na kávu, tu sa môžete zapojiť. Ale teraz už poďme variť...
pripravte si:
kuracie štvrte- rozdeľte si ich na horné a dolné stehná
zemiaky
petržlen
mrkvu
cibuľku
olivový olej, soľ, korenie, kurkumu
250ml zeleninového (kuracieho) vývaru, horčicu, bazalku
V hrnci, ktorý môže ísť aj do rúry, si rozohrejte olej, pridajte pokrájanú cibuľku, mrkvu, petržlen, zemiaky, potrhanú bazalku, osoľte, okoreňte, riadne premiešajte a nechajte opekať cca 3-4 minúty.
Pridajte kúsky mäsa.
Teraz mäso osoľte a okoreňte a na každé dajte malý plátok masla.
V miske si rozmiešajte vývar s dvoma lyžicami horčice a kurkumou. Zmesou zalejte pripravený hrniec tak, aby bolo mäso aspoň do tretiny zaliate, prikryte alobalom a pri 150 stupňoch nechajte piecť 2 hodiny.
Po hodine pečenia.
Po dvoch hodinách pečenia.
Hrniec si kontrolujte. Ak je treba, dolejte vývar. Ak ste ho dali veľa, buď trochu odoberte, alebo na posledných 15 minút pridajte teplotu v rúre a odokryté nechajte ešte piecť.
Obed máte hotový, môžete podávať!
Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
Super to vyzerá, určite vyskúšam. Dakujem za tip :-)
OdpovedaťOdstrániť