piatok 18. novembra 2016

Tvarohový koláč s čokoládou.

Áno, viem, Vianoce sú ešte ďaleko. Ale je to tak, sú naozaj ďaleko? V podstate takto o mesiac budú všetky prípravy vrcholiť! A navyše, priznávam dobrovoľne, ja som už s prípravami začala, väčšina darčekov už úspešne nakúpená.
No, a k Vianociam pre mňa bezpochyby patria aj dobré koláče. Väčšinu opakujem, ale každý rok si nájdem jeden-dva nové, ktoré chcem vyskúšať. Jedným z nich je aj dezert k štedrej večeri.
Taký dezert tu dnes pre vás aj mám. V rámci svojej "generálky" dopadol na výbornú.
Ako naň, čítajte ďalej...

pripravte si:
200g maslových sušienok
50g mandlí
150g tuku na pečenie

2 vaničky jemného tvarohu
1 balenie krémového syra typu Philadelphia
1 čokoláda na varenie
5 polievkových lyžíc hnedého cukru Sweet family
3 celé vajíčka
3 čajové lyžičky Zlatého klasu

50g čokolády na varenie
50 ml sladkej smotany

Najskôr si pripravte korpus. Sušienky v robote rozomeľte na prach. Tak isto si nechajte mandle posekať najemno. Dajte spolu do misky a zmiešajte s roztopeným tukom na pečenie. Sušienkový základ preložte do zľahka vymastenej tortovej formy a dajte do chladu oddychovať.



V miske si vyšľahajte tvaroh, syr, cukor Sweet family, Zlatý klas a vajíčka.



Postupne prišľahajte roztopenú čokoládu.



Takto pripravený krém vylejte na sušienkový základ a pri 160 stupňoch nechajte piecť cca 45 minút.


Po upečení koláč nechajte vychladnúť a pripravte si polevu. Vo vodnom kúpeli nechajte ohriať smotanu a pridajte pokrájanú čokoládu, nechajte rozpustiť a spolu premiešajte a vylejte na koláč. Navrch môžete dať ešte posekané mandle.

HOTOVO! Takto pripravený koláč dajte ešte na pár hodín do chladničky a môžete servírovať.

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára