nedeľa 26. júla 2015

Šalát s karamelizovanými hruškami a šošovicou.

Šalátový víkend zakončujem týmto parádnym šalátom s hruškami a pečenými rajčinami. Je to zároveň aj posledný recept, ktorý patrí do mojej novej videokategórie Jedna kniha 6 receptov, ktorú nájdete na youtube kanáli môjho blogu...


pripravte si:
1 hrušku
olivový olej, 1 polievkovú lyžicu agáve sirupu, 1 polievkovú lyžicu balsamica
30g červenej šošovice, uvarenej a vychladnutej
4-5 cherry rajčín
20g vlašských orechov, posekaných na väčšie kúsky a namočených vo vode, cca 30 minút
1 mladú cibuľku
šťavu z polovice citróna
60g rukoly
soľ, korenie

Začnite s hruškami. Hrušku ošúpte, zbavte jadrovníka a nakrájajte ju na tenké plátky. Takto pripravenú hrušku dajte do panvice, kde si necháte rozohriať olivový olej. Na hrušku nalejte agáve sirup a balsamico a opatrne premiešajte. Panvicu priklopte pokrievkou a nechajte hrušku dusiť 30 minút. Cca každých 10 minút kontrolujte, či je v panvici dosť tekutiny. Ak nie, pridajte 1 polievkovú lyžicu vody. Zároveň hrušku zakaždým opatrne premiešajte.



Teraz rajčiny. Rúru si nechajte rozohriať na 160 stupňov. Rajčiny dajte na plech vystlaný alobalom, pokropte troškou olivového oleja, osolte a okoreňte a nechajte piecť cca 15-20 minút tak, aby rajčiny zmäkli a začali im praskať šupky.

Teraz môžete prejsť k vrstveniu šalátu. Najskôr umytá rukola a citrónová šťava, potom pokrájaná mladá cibuľka, červená šošovica, pokrájané skaramelizované hrušky, rajčiny a orechy.







Šalát som podávala na studeno s pomaly pečeným kuraťom, na ktorý mám pre vás tiež pripravený recept, dám vám ho sem v najbližších dňoch.
Celú recenziu kuchárskej knihy Opravdu zdravě, odkiaľ je aj tento recept môžete nájsť TU.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára