Tento recept si starostlivo uschovajte, keď na vás príde taký ten deň "dajte mi všetci pokoj".
Je to veľmi rýchla záležitosť a hlavne bude to len o vás a o čokoláde a nikom inom. A samozrejme, keď nebudete chcieť, ani podeliť sa nebudete musieť...
125g kvalitnej, aspoň 70% čokolády
112g mäkkého masla
2 polievkové lyžice hladkej múky
3 vajíčka, žĺtky a bielky oddelene
40g hnedého cukru
Pripravte si vodný kúpeľ. Pre seba môžete potom, teraz treba rozpustiť čokoládu.
Do väčšieho hrnca nalejte vodu, na tento hrniec položte ešte jeden, príp. misu, ktorá je ohňuvzdorná, ale tak, aby sa misa/hrniec nedotýkali vody. Do hrnca dajte maslo, cukor a čokoládu a za občasného miešania nechajte spolu roztopiť.
Takto pripravený základ nechajte úplne vychladnúť. Po vychladnutí prelejte do druhej misky, kde postupne prišľaháte po jednom žĺtku a múku. Nakoniec ručne primiešajte vyšľahané bielky dotuha.
Takto pripravené cesto vylejte do vymastenej malej tortovej formy a pri 170 stupňoch nechajte piecť cca 20 minút tak, aby sa vám pri teste cesto trošičku lepilo na špáradlo.
No a v podstate môžete začať jesť. Nechajte si koláč trošku vychladiť, aby ste si neublížili, ale odporúčam ho ešte taký teplý. Ak si ho chcete trošku dozdobiť, kopček čerstvej šľahačky mu určite nezaškodí.
Vyzerá super :) ešte keby mi ho mal kto spraviť :D
OdpovedaťOdstrániťLavandula Diary
Mňam.. Hned bych ochutnala :-)
OdpovedaťOdstrániťNela z Beauty Charm