Pre mňa sa už viac menej tekvicová sezóna skončila, ale mám tu pre vás ešte tento jeden, jemne zabudnutý recept, na veľmi efektný, napr. aj obed do práce. A ak ním neohúrite šéfa, tak polovičku určite...
1 jarnú cibuľku
kuracie prsia
1/2 menšej hokkaido tekvice
1 konzervu lúpaných rajčín
70g kuskusu
olivový olej, papriková pasta, kmín, soľ, korenie
Na panvici si royohrejte olej, pridajte paprikovú pastu, kmín, pokrájanú cibuľku a nechajte opekať cca 2 minúty. Pridajte pokrájané kurča, a nechajte opekať cca 2-3 minúty. Prisypte na kockz prkájanú tekvicu, riadne spolu premiešajte, podlejte trošičkou vody a nechajte bublať cca 5 minút.
Do zmesi prilejte konzervu s rajčinami, riadne premiešajte, prikryte pokrievkou a nechajte dusiť 20-30 minút, kým aj mäso aj tekvica zmäknú.
Keď je všetko na skus tak ako má byť, panvicu odstavte z plameňa a pridajte kuskus. Riadne premiešajte a nechajte dôjsť.
Ak si chcete jedlo ešte trošku šmrncnúť, pridajte k nemu trochu čerstvo vymačkanej citrónovej šťavy a kôry a pridajte pár pokrájaných cherry rajčin. Prílohu nepotrebujete, máte to v podstate všetko v jednom hrnci, ale ak by náhodou predsa len niečo, čerstvá bagetka sa k tomu hodí určite.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára