Trošku oneskorene ale predsa len, pridávam zhrnutie varenia a pečenia za mesiac január. Nájdete tu nejaké časopisové recepty, pár aj len tak zbúchaných, čo hlad a dom dal. Viac už nižšie vo videu a samozrejme spomínané recepty máte aj tu prelinkované...
pondelok 29. februára 2016
streda 24. februára 2016
Ďaľší z radu slaných koláčov.
Kto ma sledujete tuto na blogu už dlhší čas, určite ste si všimli moju pasiu v slaných koláčoch.
O to viac som sa potešila, keď som videla novú sériu seriálu Slovenskp chutí, s časťou, kedy dievčatá boli v Kolárove.
Mletú papriku pridávam veľmi rada do jedál, takže po vzhliadnutí tejto časti bolo rozhodnuté, čo sa bude na druhý deň u nás doma variť, resp. piecť. Ak si chcete tento tradičný recept mnou zľahka upravený pripraviť, nech sa páči, poďte sa pozrieť na zoznam surovín...
O to viac som sa potešila, keď som videla novú sériu seriálu Slovenskp chutí, s časťou, kedy dievčatá boli v Kolárove.
Mletú papriku pridávam veľmi rada do jedál, takže po vzhliadnutí tejto časti bolo rozhodnuté, čo sa bude na druhý deň u nás doma variť, resp. piecť. Ak si chcete tento tradičný recept mnou zľahka upravený pripraviť, nech sa páči, poďte sa pozrieť na zoznam surovín...
nedeľa 21. februára 2016
Klasika, ktorá neomrzí. Šišky.
Určite to poznáte. Klasické recepty, ktoré nás už omrzeli, načo ich robiť, veď to všetci poznáme. No práve! Možno si poviete, načo si vyrábať šišky doma, keď môžem zbehnúť do obchodu a rýchlo si nejakú kúpiť.
Ha, a to je práve ono! Recepty na šišky som vždy obchádzala a vlastne ani neviem prečo. Ale tento týždeň som si povedala a dosť a proste som šla do toho. A môžem sama za seba vyhlásiť, že to bolo rozhodnutie týždňa!
Voňavé, ešte teplé, krásne chrumkavé, človek sa nevie zastaviť a len by jedol a jedol a jedol...Ešte že sa mi predsa len podarilo sa stopnúť a nejakú si odložiť aj na druhý deň. A viete čo? Toto cesto chválim ešte viac, pretože na druhý deň boli stále krehké a vláčne a tuším ešte lepšie ako za čerstva.
No ale dosť bolo ospevovania, ak som vám narobila chute, dobre tomu tak, nech sa páči, pozrite si, čo všetko si treba nachystať a šup sa do prípravy...
pondelok 15. februára 2016
Sladký život bez cukru.
Dnes vám sem pridávam moje hodnotenie knižočky Sladký život bez cukru. Vo veľa veciach je kniha kontroverznejšia, niektoré veci som si objasnila, našla som tam nové inšpirácie.
Viac už nájdete vo videu...
nedeľa 14. februára 2016
Karfiolová pizza.
No, už len ten názov je diskutabilný, pretože viacerí na Facebooku sme sa spolu zhodli, že to s pizzou veľa spoločného nemalo :-D
Ale keďže som sa rozhodla, že pre vás pripravím zhrnutie knihy Sladký život bez cukru, chcela som vám k tomu pridať aj nejaký ten recept, ktorý sa v knihe spomína. Knihu spolu s ostatnými pokusmi a videom vám pripravím do samostatného postu.
Čo ale dodať k tomuto receptu? Ako odľahčenú verziu zapekaného karfiolu určite áno, ale ako cesto na pizzu určite nie. V každom prípade recept odporúčam, ak máte doma nazvyš karfiol a neviete čo s ním...
pondelok 8. februára 2016
Šalát s ružičkovým kelom.
Pondelok vitaj!
Ja si ho vždy privítam s týmito slovami, pretože to znamená pre mňa jediné- zelené smoothie. Už som ako tie psíky, ktoré boli testované na svetlo a žrádielko. Ja mám proste napárovanný pondelok na zelené smoothie so špenátom.
A so šalátom. Pondelky sú u nás na programe večere vždy šaláty. Tentokrát som pripravila s ružičkovým kelom.
Žiadna komplikovaná gastronómia- niečo sem do panvičky, niečo sem do hrnca a máme hotovo...
štvrtok 4. februára 2016
Ďaľší z radu slaných koláčov. Quiche. So špenátom.
Slané koláče sú pre mňa absolútnou jednotkou v kuchyni. A ideálne v sobotu. Neviem prečo, ale soboty mám tak nejak nalinkované, že sú to také tie pracovné upratovacie dni, a preto aj v kuchyni treba niečo k danej tematike. Milujem na sobotu cestoviny na tisíc spôsobov a slané koláče.
U mňa na blogu ste ich mohli vidieť už viac. Dnes vám sem pridávam recept na tento so zemiakmi a špenátom. A keďže sa nám závratnou rýchlosťou blíži víkend, nech sa páči, posúvam inšpiráciu na sobotné varenie...
pondelok 1. februára 2016
Cestoviny s príchuťou jari.
Mám veľmi rada kombináciu cestovín s brokolicou. Nejako sú to pre mňa dva elementy, ktoré patria k sebe. No a keď som sa cez víkend porozhliadla po chladničke, tak som zistila, že tam mám ešte cuketu z čeľade zelených, v mrazničke trošku hrášku a mrkvy, nejakého toho lososa a k tomu kúsok vajíčka a čarovný "jarný" obed je na svete...
pondelok 25. januára 2016
Varenie a pečenie za mesiac december.
Trochu oneskorene ale predsa len, pridávam video o varení a pečení za mesiac december. Bol to krásny mesiac, aj vďaka Vianociam sa dalo v kuchyni vyblázniť do sýtosti, takže prečo si to nezrekapitulovať aj takto vo videu...
streda 20. januára 2016
Hruškový koláč s posýpkou.
Sme v strede týždňa. A ja tu mám pre vás jeden rýchly recept na koláč, ak sa vám takto počas týždňa ohlási návšteva a vy sa chcete blisnúť vlastným koláčom, pretože predsa len, také su najlepšie. Keď uvidíte zoznam surovín, len mávnete rukou, aj tak všetko z nich držíte doma. Tak poďme na to...
streda 13. januára 2016
Videopostup. Koláč s jogurtom.
No láme sa nám to láme! Máme tu stred týždňa, je to také moje obľúbené obdobie, pretože vidina víkendu je stále bližšie a bližšie.
Na tento víkend sa teším obzvlášť, môj drahý manžel má zajtra narodeniny, tak cez víkend oslavujeme, budeme za hostiteľov a to ja velice rada. Pripravíme si dobroty, posedíme s rodinou. Má to svoje čaro...
No ale predtým eštre treba čo to odžiť, takže na zvládnutie zbytku pracovného týždňa tu mám pre vás tento parádny jogurtový koláč. Určite vyskúšajte, odporúčam...
nedeľa 10. januára 2016
Pečené bravčové s karfiolom.
Tento výtvor som spáchala minulý týždeň, keď bol prvý deň nového roku. Mala som chuť na niečo trošku iné, vyprážané rezne neprichádzali do úvahy, tlačili sme už takto pripravného kapra celý týždeň. Našla som si preto túto chuťovku, ktorá si vyžadovala minimum úsilia, o to väčšia dobrota z toho celého bola...
streda 6. januára 2016
Videopostup. Slaný koláč s pečeným vajíčkom.
Keď som cez voľný deň sama doma, rada si pripravím nejakú dobrotu. Najlepšie takú, o ktorú sa nemusím s nikým podeliť. Väčšinou si robím rizoto na rôzne spôsoby, alebo slané koláče.
Jedným z takýchto prípadov bol aj tento recept. Keď som si z neho odhryzla, napadlo ma len jediné- "Nedám, nikomu z neho nedám ani hryz!"
utorok 5. januára 2016
Šalát s pečenou zeleninou.
Tak takýto pracovný týždeň by sa mi páčil. Pekne v strede týždňa voľno na oddych, precitnutie, a najmä vyspanie sa! Cez sviatky som si zvykla dlhšie vylihovať, takže obnovenie vstávania počas pracovného týždňa o 5:00 je krutejšie...
No a k tomuto precitaniu sa do všedných dní trošku prispôsobujem jedálniček. Sme sa celkom slušne cez Vianoce rozožrali. Áno, priznávam verejne, stálo ma to 2 kilečká na váhe navyše. Preto som sa rozhodla pre túto zdravšiu alternatívu večere, a to šalát s pečenou koreňovou zeleninou.
Upozorňujem na dve veci- krásne voní už počas prípravy a bude vás lákať vyjesť pečenú zeleninu priamo z plechu...
nedeľa 3. januára 2016
Orechová bábovka.
Pre mňa je oficiálne po sviatkoch. Áno, ešte prídu traja králi, ale už to nieje ono. Už to negraduje, nemám aké adventné nedele počítať a sviečky zapaľovať, už sa to všetko vracia nejako späť do starých šedých koľají. Aj ten sneh prišiel s krížikom po funuse. Ale zasa, buďme radi, že vôbec prišiel.
No a aký je najlepší liek na všednú a obyčajnú rutinu a šeď? Dobrý koláč predsa! Skúste túto orechovú bábovku. No a ak vám náhodou z vianočného vypekania ostal nejaký zbytočný marcipán alebo ešte z mikulášskeho balíčku marcipánový kmeň alebo tyčinka, určite šup s ňou tam...
streda 30. decembra 2015
Pečené cestoviny s tuniakom a zeleninou.
Cestoviny v ktorejkoľvek podobe zbožňujeme. Rada si ich aj doma vyrábam, ale teraz už proste nejako nevládzem, tak som sa zverila do rúk aj tým kupovaným.
Mám tu pre vás jeden šikovný recept, ktorý zvládne aj začiatočník, ktorý sa rozhodol ponoriť do tajov varenia. A padne vhod každému, kto si chce urobiť niečo fajné na večeru. Samozrejme, je to rýchlovka, testované to mám na sebe, cestoviny som robila cez týždeň na večeru, a ako vám sem s obľubou píšem, mladosť pri varení tohto jedla určite nestratíte...
Mám tu pre vás jeden šikovný recept, ktorý zvládne aj začiatočník, ktorý sa rozhodol ponoriť do tajov varenia. A padne vhod každému, kto si chce urobiť niečo fajné na večeru. Samozrejme, je to rýchlovka, testované to mám na sebe, cestoviny som robila cez týždeň na večeru, a ako vám sem s obľubou píšem, mladosť pri varení tohto jedla určite nestratíte...
pondelok 28. decembra 2015
Kura z jednej panvice.
Pre mňa osobne sa sviatky neoficiálne skončili. Je po Vianociach, dnes som už bola v práci. Áno, je ešte Silvester, Nový rok a Traja králi, ale tú pravú atmosféru to už pre mňa nemá.
Znamená to pre mňa aj to, že sa obhliadam po "bežnejších" receptoch na každý deň. A medzi ne by som určite zaradila toto jednopanvicové kura, ktorým vykúzlite parádnu večeru a neprídete pri jeho príprave o mladosť...
sobota 26. decembra 2015
Rybacia polievka.
V pozadí mi tu vreští Perinbaba z nahrávok, v rúre sa pečie jedno z mojich najobľúbenejších jedál a to pomaly pečené kačacie prsia na červenom víne, a čakáme návštevu. Klasika na vianočné sviatky. Ako si užívate voľno vy? Všetko prebehlo podľa vašich predstáv?
Medzitým vám tu nechám recept na túto parádnu rybaciu polievku, ktorú sme si tento rok pripravili na Štedrý deň...
utorok 22. decembra 2015
Kakaové kytičky.
Ak sa vám podarilo prežiť tohtoročné vianočné šialenstvo až ku dnešnému dňu, ste super! Ak už máte zajtra voľno a dovolenku, užívajte. Ako som si dnes prečítala na facebooku jeden citát"ježiško sa narodil v chlieve, tak sa snaž, aby sa u teba cítil ako doma", tak to veľmi nepreháňajte, vezmite drahú polovičku alebo decká a choďte sa radšej naháňať v tomto "jarnom počasí".
No a keď ste na tom ako ja, že ešte zajtra makáte, nejako to už len dáme a potom budeme oddychovať. A prípadne si medzitým vychutnávať ďalšiu sladkú radosť, tentokrát kakaovú kytičku s nutelou...
pondelok 21. decembra 2015
Citrónové kolieska s orechami.
Ďalšia moja láska je na svete. Tieto sušienky sú naozaj bez chyby. I keď vlastne dve chyby by som našla. Chcela som mať na nich odpečiatkované "made with love", ale pri pečení sa trošku natiahli, takže to nieje vidieť.
No a druhá chyba, ale to veľmi nieje chyba sušienok, hľadala som pre ne špeci vykrajovátko, ktoré ma vlnkatý okraj a vnútri kolečko a nepodarilo sa.
Ale tieto chyby na chuti a vôni neubralo, práve naopak. Takže, pokiaľ máte radi sviežu citrónovu chuť, určite sú stvorené pre vás...
Prihlásiť na odber:
Príspevky (Atom)