sobota 12. mája 2012

Losos na póriku.

Chcelo to nejakú dobrú rybku. Voňavú,čerstvú... Výber tentokrát padol na lososa. Nerobievame ho skoro vôbec, a preto som chcela skúsiť niečo iné, ako ho rýchlo opiecť na panvici.
Začala som aj trochu gúgliť, ale na moje nemilé prekvapenie všetci odporúčali korenie na ryby a maslo. Tak som si povedala, že skúsm niečo vo vlastnej réžií.

Čo treba:
krásny filet lososa, pór, slaninka, cherry paradajky, maslo, soľ, korenie, provensálske korenie, rajčinový pretlak.

Rybku som umyla, osušila, z oboch strán osolila, okorenila a posypala som ho provensálskym korením. Nechala som ho chvíľku oddychovať.
Na panvici som opražila na kúsky pokrájanú slaninku, pridala trošku masla a na menšie kúsky pokrájaný pór, spolu riadne premiešala, nechala trochu podusiť a pridala malý rajčinový pretlak.
Podusený pór som dala na plech, naň som dala nakrájané cherry paradajky a nakoniec lososa.
Pri 180 stupňoch som ho nechala piecť cca 15-20 minút krásne doružova.
K tomu som urobila gratinované zemiaky.





3 komentáre:

  1. Skvelý je aj jednoduchý chrumkavý panvicový: http://www.youtube.com/watch?v=wSrR0CsbGWs Soľ, čierne korenie a citrón nič neprekoná. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no a to som prave nechcela :-)
      mala som chut na nejaku inu upravu, ako to urobit tymto sposobom
      v kazdom pripade dakujem za dalsiu inspiraciu :-)

      Odstrániť