piatok 6. februára 2015

Čo som varila cez týždeň. Šiesty týždeň.

A zasa je tu piatok a voľný víkend. Buď sa mi to zdá, alebo to proste celé nejako rýchlo uteká. Ak mám byť úprimná, v tomto období ma to celkom aj dosť ťahá do tepla mojej kuchyne, viem tam zabudnúť na všetky problémy a len sa tešiť z ďalšieho nového výtvoru na obed. Dnes vám teda posúvam ďalšiu várku na inšpiráciu...


1. Pečené kuracie stehno s pestom a zemiakovou kašou


Recept je z kuchyne Lidla, len namiesto pesta z rukoly som použila klasické bazalkové. Recept nájdete TU.

2. Cestoviny s brokolicou


Chcela som manželovi obed trochu odľahčiť, cez víkend som robila kačicu, deň predtým mal pečené stehno, tak som pripravila tieto jednoduché cestoviny.
Na oleji som opiekla cesnak, pár sardeliek, sušené rajčiny. Dala som variť cestoviny, 2 minúty pred dovarením som k nim pridala brokolicu, nechala dovariť a vodu som zliala. S tým, že som si trochu vody nechala do omáčky.
Cestoviny s brokolicou som dala na panvicu, kde sa mi opekal zbytok obeda, pridala som vodu z cestovín, všetko som riadne premiešala, osolila, okorenila, pridala som parmezán a všetko som riadne premiešala.
Na druhej panvičke som nasucho opiekla strúhanku s troškou postrúhaného citróna a túto posýpku som dala na cestoviny.

3. Hovädzie na červenej cibuli, paprike a kukurici


Hovädzie som nakrájala na rezančeky, posypala čerstvo mletým korením a rascou. 
Na panvici som rozohriala trochu oleja a mäso som opiekla z oboch strán, a vybrala som ho. Na výpeku z mäsa som opiekla plátky červenej cibule, žltej papriky, pokrájané cherry paradajky a trochu kukurice. Zmes som osolila a okorenila. Túto zmes som nechala dusiť cca 5 minút.
Potom som sem pridala naspäť mäso a nechala dusiť cca 5 minút. Ako prílohu som urobila ryžu.

4. Treska so zemiakovou kašou, červenou šošovicou a kari maslom


Zemiaky som ošúpala, pokrájala na menšie kúsky a dala variť do vriacej osolenej vody. Po 10 minútach som tam pridala hrsť červenej šošovice a nechala to celé spolu variť ďalších 10 minút.
Medzitým som nechala rozpustiť maslo a pridala som kari korenie.
Vodu zo zemiakov a šošovice som zliala, pridala som trochu mlieka a rozpustené kari maslo a všetko som vidličkou rozmačkala na kašu s väčšími hrudkami.
Na panvičke, na troche oleja, som opiekla rybku a nakoniec som pridala trochu masla.

To je asi všetko pre tento týždeň. Čo vravíte na tento týždeň? Pozdáva sa vám niečo z mojich pokusov?

Toto všetko a ešte viac nájdete na
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 


1 komentár:

  1. Ahoj Zuzi, super nápad tieto "týždňovky".Tiež varievam takmer každý deň do práce a nápady niekedy dochádzajú...rybka sa mi veľmi pozdáva, niekedy vyskusam :)

    OdpovedaťOdstrániť