utorok, 5. januára 2016

Šalát s pečenou zeleninou.

Tak takýto pracovný týždeň by sa mi páčil. Pekne v strede týždňa voľno na oddych, precitnutie, a najmä vyspanie sa! Cez sviatky som si zvykla dlhšie vylihovať, takže obnovenie vstávania počas pracovného týždňa o 5:00 je krutejšie...

No a k tomuto precitaniu sa do všedných dní trošku prispôsobujem jedálniček. Sme sa celkom slušne cez Vianoce rozožrali. Áno, priznávam verejne, stálo ma to 2 kilečká na váhe navyše. Preto som sa rozhodla pre túto zdravšiu alternatívu večere, a to šalát s pečenou koreňovou zeleninou. 

Upozorňujem na dve veci- krásne voní už počas prípravy a bude vás lákať vyjesť pečenú zeleninu priamo z plechu...


pripravte si:
väčšiu hrsť krúp
cca 60g listového baby šalátu
dve väčšie ošúpané a pokrájané mrkvy
jednu väčšiu cibuľu pokrájanú na časti
6-7 šampiňónov
1/2 pokrájanej mozzarelly na menšie kúsky
soľ, korenie, olivový olej
na zálievku- olivový olej, soľ, korenie, mletá červená paprika, jeden prelisovaný cesnak, 1 kávová lyžička medu

Plech si vystelte alobalom, dajte doň pokrájanú mrkvu, cibuľu, hríby, osoľte, okoreňte a prelejte olivovým olejom. Dajte piecť pri 190 stupňoch do rúry na 20 minút.



Krúpky nechajte uvariť vo vriacej osolenej vode cca 15 minút, a rozložte na tanier. Pridajte špenát.



Pridajte pečenú zeleninu, pokrájané kúsky mozzarelly a zálievku. (zmiešajte olivový olej, soľ, korenie, prelisovaný strúčik cesnaku, mletú červenú papriku a med). Všetko spolu premiešajte a máte hotovo.


Krúpy na fotke nie sú poriadne vidieť, ale čestne vyhlasujem, sú tam, keď sa trochu viac zameriate na stred fotky, vykúkajú tam ;-)

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára