štvrtok 5. mája 2016

Varíme s Alprom. Banánové lievance.

Pozerám, že na blogu som mala dlhšiu odmlku. Dôvod je prozaický- odbehla som si do pôrodnice :-)
Dnes má náš poklad dva týždne a nechcem to zakríknuť, ale pomaličky si nachádzame aký taký režim, takž dúfam, že aj na varenie mi vyjde trošku viac času. Teraz krásne oddychuje, tak som si povedala, že využijem čas a dám vám sem jeden šikovný recept, ktorý mám pre vás už dlhšiu dobu pripravený...

pripravte si:
1 banán
50g hnedého cukru
2 polievkové lyžice kakaa
100g špaldovej múky
80g hladkej múky pšeničnej
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1/2 čajovej lyžičky soli
240ml sójového Alpro
3 polievkové lyžice olivového oleja
2 celé vajíčka
orechy, jahody, obľúbený džem

Banán, cukor, vajíčka, olej a mlieko vymixujte dohladka tyčovým mixérom.

V samostatnej miske si zmiešajte múky, kakao, prášok do pečiva a soľ a primiešajte k tekutému základu.


Takto pripravené cesto opekajte na panvici jemne potretej rastlinným olejom z oboch strán. Veľkosť lievanca si zvoľte podľa aktuálnej nálady- alebo úplne malé, alebo ako mám ja, veľkosť menšej palacinky.


Hotové lievance si potrite obľúbeným džemom a doplňte čerstvým ovocím. Jesť môžete buď hneď, ešte za tepla, alebo si odložte na neskôr, ako šikovnú pochúťku aj napríklad ku káve.

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára