nedeľa 29. januára 2012

Aj takto sa dá :-)

Môj bývalý spolužiak ešte zo základnej školy sa nechal inšpirovať jedným z mojich receptov. A keďže som od prírody človek zvedavý, chcela som vedieť, ako jeho vypekanie dopadlo.
S jeho dovolením to tu uverejňujem, pretože jeho resumé z vypekania sa mi veľmi páčilo, príjemne som sa pobavila a hlavne je plné energie, a odhodlania do pečenia :-)

No dopadlo to dosť zle:(
Cesto bolo ešte v pohode. Síce mi troška trvalo ( asi tak 20 min ) kým som došiel na to, že zmiešať maslo a múku sa nedá varechou... Ale google ma zachránil:)
Tak som si spravil cesto. Potom som ho hodil do chladničky a išiel na tú plnku.


Zistil som, že nemám doma váhu, takže moja plnka je mega a fakt že mega sladká. Mal som teraz jeden kúsok a cukru mám dosť na ďalší týždeň. Keby som bol cukrovkár, tak hneď po prvom hryze idem do neba.
Ale keď som to koštoval, ešte v surovom stave, tak to bolo super, také kyselkavé... No cesta som mal málo a plnky veľa. Bavilo ma šúpať tie jablká, lebo som sa snažil ho ošúpať na jeden krát. Tak som ošúpal 6 jabĺk:-D Samozrejme valček som doma nemal, ale pivová plechovka na vareške bola výborná náhrada.


Hodil som to do trúby a rozmýšlam, že kde mám nastaviť 180 stupňov. Aha.. ja mám plynovú rúru:D A to som ešte 10 min prichádzal na to, ako to vôbec funguje. Prvýkrát som skúšal rúru v tomto byte. No všehovšudy trúba, keď ide na plný plyn, tak to robí určite viac ako 180 stupňov, lebo po 5 minútach sa okolo toho koláča spravila taká pena, čo úplne bublala a horela- som myslel že ten koláč ožíva.
Fakt, jak z tej rozprávky pekařúv císař císařúv pekař, keď dali tú guličku do toho golema. Tak som to stíšil a 20 min čakal. Ked som potom s očakávaním otvoril rúru, že uvidím niečo, ako máš ty v obrázku, no strašný záchvat smiechu som dostal:D.
Môj finálny výsledok som ešte ozdobil kvôli kamošovi a jeho frajerke, lebo sa spolu konečne asi po 8-mich mesiacoch dali dokopy, tak nech sa potešia a zasmejú. Ved čo, nebudeme smútit:)


Takže asi takto no. Je to smutné ako to dopadlo celé, ale na druhú stranu, mal som fakt super večer, moc moc som sa bavil. To bolo asi tak, že záchvat smiechu, potom som sa ukludnil, bo už som sa nemohol smiať a potom zasa. Ako som ti písal, mňa to hrozne moc baví, fakt, že som si to užíval ( a nie len tým, že som sa smial ) ale tie výsledky:)
A tak je mi to jedno, robím to pre seba. A dobre, že nemám priateľku, lebo s týmto by ma vyrazila:DD Tri hodiny stráviť pri koláči a potom doniesť toto:DDD

No, ja osobne mám pocit, že môjho kamoša varenie a pečenie baví. Má z toho radosť a o to ide vždy. Už teraz sa teíšm, s čím na mňa príde na budúce. Dnes som mu posielala recept na citrónové mafiny. Dúfam, že mi nezabudne poslať aj obrazovú dokumentáciu jeho výsledku:-)

15 komentárov:

  1. jaaaaj, no Zuzi, slzy mi tecú, tak som sa nasmiala ako uz dávno nie:DDDD Skvelé ozivenie receptu na kolácik v podaní kamosa, ktorého to urcite velmi baví...ved este aj cesto dat odpocívat do chladnicky v takejto veselej podobe uz o tom svedcí!!! juuuuuuuuuj hahahaaaaaaaaaa fakt palec hore!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na mojich lícach sa počas čítania tohto príspevku objavili jamky :) ... podarený kamoš.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. som rada, ze sa vam to pacilo :-) ked som to dnesrano citala, tak som si povedala, ze toto musim zverejnit, strasne dobra energia z toho celeho ide :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. :-DDD dobre som sa zasmiala. ako keby to pisal moj frajer:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. anetka, myslim, ze toto je taka sonda do kazdej chlapskej duse, kt. zacina s varenim :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nadherne Majko - dakujeme za kolacik :)

    P.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dobre som sa zasmiala...takéto niečo sa nedávno stalo aj mne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Zuzka, zasmiala som sa. Dávam veľký palec hore!!! Obdivujem mužov, ktorí vedia zaujať miesto v kuchyni (nemyslím tým za stolom). A určite by som ho s týmto koláčom nevyrazila: presne ako píše "baví ho to a robí to pre seba". Pozdravujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne sa na tom celom paci, ze to robi so strasnym zapalom :-) keby si ho videla v kuchyni, on si to tak vzdy vsetko predstavi, ako by to asi malo vyzerat a ide si za tym hlava nehlava :-)

      Odstrániť
    2. To je perfektné, už len z toho ako tú všetku činnosť opisuje ide veľa pozitívnej energie!!!

      Odstrániť
  9. :) Existuju aj nejake aktualne pokracovania? Perfektne citanicko po narocnom dni, absolutna pohodicka a relax je v celom clanku. Kolacik je origos a robeny od srdca tak to ma byt.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. skveleeeee, rehocem sa ako blázon :-D :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. takyto vesely zivot ja mam, od septembra sme manzelia :-)

      Odstrániť