nedeľa 24. júna 2012

Večera v šupke.

V piatok bolo krásne počasíčko, dajakú mňamku si to celé okolo mňa žiadalo pripraviť na večeru, tak som trošku pogúglila a samozrejme Nebíčko v papuľke nesklamalo. Úžasný zdroj voňavých a dobrých receptov sa ako vždy len potvrdil. Ďalšia dobrota, ktorá so mnou pôjde nabudúce určite ku grilu. Šupky chutili aj studené aj teplé. Netrebalo nám k tomu ani žiadne mäso, uspokojili sme sa s rajčinovým šalátom a mladou cibuľkou.

Čo treba:
zemiaky
bryndza
kyslá smotana
jarná cibuľka- pokrájaná na drobné kúsky
slanina- pokrájaná na malé kúsky a opražená na vlastnom tuku
soľ, korenie, mletá paprika

Zemiaky som umyla. Nasolila a okorenila ich, pokvapkala trochou oleja a pri 180 stupňoch som ich dala rúre piecť asi 45 minút. Počas pečenia som ich aj priebežne otáčala, aby sa opiekli krásne dozlatista.
Keď boli upečené, rozkrojila som ich pozdĺžne na polovice, vnútro lyžičkou vybrala. Vypytvané šupky som vrátila späť do vypnutej rúry aby ostali trochu teplé a chrumkavé.
Zemiakové vnútro som nechala vychladnúť. Postupne som podľa chuti pridávala slaninu, bryndzu, kyslú smotanu, soľ, korenie a mletú papriku,  nakoniec cibuľku.
Zemiakovú zmes som vrátila do šupiek. A mohlo sa jesť :-)





5 komentárov:

  1. pečené zemiačky s bryndzou...dokonalé jedlo:) krásne si to pripravila...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzka, výborná kombinácia, vyskúšam. S bryndzou si zemiaky už nezapiekla?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie, po tom, ako som zemiaky vydlabala, tak som len supky vratila spat, nech ostanu teple, a zarobenu zmes som tam vratila bez toho, aby som to este dalej zapekala.
      cize to bolo take studeno teple.

      Odstrániť
    2. mna by to veru lakalo aj zapiect este, kazdopadne, na takejto kombinacii je vsetko chutne .-)

      Odstrániť