Hurá, domaľované :-) Kuchyňu máme krásne slniečkovo žltú. Záhradka nám darovala ďalšiu várku nových hrušiek, takže okrem už zavarených som pár hodila aj do koláča a zajtra to vyzerá na hruškový džem. To bude moja premiéra. Pre moment ale posúvam k dispozícií túto rýchlu záležitosť. Dobrú a efektnú.
Čo treba:
lístkové cesto+trochu mletej škorice na posypanie+1 žĺtko
hrušky
celá škorica
hnedý cukor
Amaretto
Okrúhlu formu som vymastila tukom a rozvaľkala 2/3 cesta. Zvyšné okraje som orezala, aby netrčali z formy a cesto som na dne poprepichovala vidličkou.
Hrušky som očistila, pokrájala na kúsky. Na panvici bez oleja som ich nechala trochu ohriať, pridala 2 polievkové lyžice hnedého cukru a nechala ich spolu sa zabávať, nech trochu pustia šťavu. Pridala som celú škoricu a 2 polievkové lyžice Amaretta a nechala spolu trochu prehriať a prevariť.
Panvicu som preložila na studené miesto, vybrala drievko škorice a nechala zmes trochu vychladnúť.
Zmes som vyliala na cesto a zo zbytku som navrchu urobila mriežky a posypala ich škoricou. Celý koláč som ešte potrela rozšľahaným žĺtkom, aby sa po upečení krásne leskol.
Rúra piekla pri 180 stupňoch cca 30 minút do opálena.
Joj to je ale fešák!! A voní až sem ho cítim na Dlháče, prisahám :))) Ja som prave vytiahla z rúry slivkový.. Nehrabre nám tak trochu v tomto teple sa púštať do pečenia?? :D
OdpovedaťOdstrániťDržím palce s džemom, Ty si šikovna, to dáš ;)
nahodou, ani trochu nam nehrabe...to je ako s kazdou zavislostou-ked musis, tak musis :-D
Odstrániť