pondelok, 8. júla 2013

Kuskus.

Čo sa kuskusu týka, pre mňa je to základná surovina do pokrmov typu "čo dom dal". Robievam ho aj v slanej aj v sladkej verzii...

čo treba:
kuskus
šunka
uhorka
paprika
rajčina
reďkovka
soľ, korenie, olivový olej

Kuskus pripravujem tak, že do taniera nasypem surový kuskus, zalejem ho vriacou vodou tak, že je úplne celý objem ponorený vo vode, prikryjem ho pokrievkou a nechám ho "napiť sa" vody. Sledujem ho a raz za čas ho premiešam. Po vstrebaní všetkej vody kuskus premiešam a trochu ochutnám, či je hotový. Ak je ešte stále chrumkavý a na pocit surový, prilejem ďalšiu vodu a nechám ho vpiť sa.
Po uvarení kuskusu doň pridám olivový olej, nechám ho úplne vychladnúť a pridám na kúsky pokrájané zvyšné suroviny, osolím, okorením a všetko spolu riadne premiešam a podávam.
Nezdá sa, ale krásne zasýti a ja som s ním vždy mimoriadne spokojná. V týchto teplých dňoch je to ideálna večera. K vínu. Na balkón.




Jedávate doma kuskus? Ako si ho pripravujete najčastejšie?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára