štvrtok, 27. marca 2014

Kura do červena.

Taký smelý letný recept. Priniesol nám trochu slnka na obed...


čo treba:
kuracie stehná
soľ, korenie
mletá červená paprika, olivový olej
cibuľa
chorizo
rajčiny
červená paprika
olivy
cibuľa
cesnak
maslo

Olivový olej, soľ, čierne, čerstvo namleté korenie, a mletú sladkú červenú papriku som zmiešala na marinádu a potrela som ňou kuracie stehná. Riadne som ich vymasírovala a nechala oddychovať.
Misku na zapekanie som vytrela olejom. Na spodok som dala pokrájané chorizo na plátky, na to som dala na štvrtky pokrájanú cibuľu, na prúžky pokrájanú červenú papriku, na to pokrájané rajčiny, a nakoniec olivy. Na túto "postieľku" som uložila stehná a na každé som dala ešte malý plátok masla.
Pri 180 stupňoch som nechala stehná piecť cca 50 minút do zlatista. Každých 15 minút som stehná preliala vypečenou šťavou a otočila, aby sa rovnomerne opiekli z každej strany.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára