nedeľa 23. novembra 2014

Jogurtové mafiny.

Mafiny som vždy chcela vedieť pripravovať. Si pamätám, že to bol jeden z mojich prvých pekárskych pokusov, keď som ich pripravila podľa Nigelly. Odvtedy som hľadala ďalšie možné spôsoby, ako ich možno pripraviť, až som našla (pre mňa) dokonalý recept, ktorý sa vždy osvedčí podľa Mišky z Masterchefa. 
Tento receptík je od Markéty Pavleje z Kitchenette. Jeje blog potichu obdivujem a zadovážila som si už aj kuchársku knihu. Recept som si upravila na domáce podmienky, pár surovín som vymenila, pár doplnila. Odporúčam, ak sa rozhodnete si pripraviť počas týždňa niečo sladké na desiatu do práce...


čo treba:
100g ovsených vločiek (ja som miešala 50g jemné a 50g klasické)
200g hladkej múky
1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
štipka soli
200g rozpusteného vychladnutého masla
100g hnedého cukru
350ml bieleho jogurtu
2 celé vajíčka
horká čokoláda
čierne maliny
slnečnicové semienko

na posýpku:
50g hladkej múky
30g ovsených vločiek
35g cukru
35g masla

Všetky suroviny na posýpku som miešala, kým sa nezačali drobiť. Takto pripravenú posýpku som dala do chladničky, aby sa počas prípravy cesta neroztopila.


Najskôr tekuté suroviny- ponorným mixérom som zmiešala jogurt, maslo, vajíčka.


Teraz sypké suroviny- zmiešať cukor, múku, soľ, sódu bikarbónu, čokoládu posekanú na kúsky, slnečnicové semienka.



Tekutý aj suchý základ na cesto som zmiešala do hladkého kompaktného cesta. Rozložila som košíčky do mafinového plechu, na spodok každého košíčku som dala trochu cesta, potom čiernu malinu a nakoniec ostatné cesto.




Na vrch každého košíčku som dala ešte posýpku. Pri 175 stupňoch som mafiny nechala piecť 25 minút do krásno zlatohneda.



Tak ako skoro nikdy, ani teraz som neodolala a jeden som narýchlo zjedla ešte taký teplý, čerstvo vybraný z rúry. Nerobte to, budete mat potrebu zjesť ich všetky.

Toto všetko a ešte viac nájdete na
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 




2 komentáre:

  1. super! mám rada tieto podrobné postupy, ja sa k nim asi nikdy nedokopem, aby som to takto postupne nafotila... som rada, že ako tak stihnem nafotit final, kým mi to rodina "nezožerie" :))))
    recept ukladám...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. treba chranit vlastnym telom :-) u nas doma je uz pekne zauzivany jeden zvyk. vzdy, ked nieco urobim, manzel sa opyta- "mozem jest, fotila si?"
    a tak je to uchranene pred neziaducim zmiznutim ;-)

    OdpovedaťOdstrániť