štvrtok, 1. januára 2015

Čokoládovo gaštanová torta na nový rok.

Na začiatok vám chcem všetkým zaželať šťastný nový rok, každému, čo si zaslúži, buďte zdraví a majte sa dobre aspoň tak, ako v roku 2014.

A čo chystám na tento rok? Samé dobré veci. Veď uvidíte sami.

Zatiaľ tu mám ale pre vás túto nadýchanú vláčnu čoko gaštanovú tortu. Držím sa hesla ako na nový rok, tak po celý rok. Ideálny dezert na štart do nového roku. Samé dobré veci sú v nej, odporúčam ju pripraviť večer a nechať ju odpočívať cez noc...



čo treba:
250g gaštanového pyré
150ml mlieka
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
100g masla
200g horkej čokolády (aspoň 70%)
3 celé vajíčka
50g hnedého cukru
2 polievkové lyžice hladkej múky

Čokoládu som nechala roztopiť vo vodnom kúpeli. Keď bola roztopená, pridala som na kúsky nakrájaného masla a nechala som ho s čokoládou roztopiť. Túto zmes som priebežne miešala, aby sa obe suroviny spojili dokopy. Takto pripravený čokoládový základ som nechala úplne vychladnúť.




Gaštanové pyré som pokrájala na kúsky a rozmixovala som ho s mliekom.



Celé vajíčka som nechala v robotovi vymiešať do peny. Postupne som pridala vanilkový extrakt, múku, gaštanovú kašičku a nakoniec čokoládu.






Cesto som vyliala do vymastenej tortovej formy a pri 170 stupňoch som ho nechala piecť cca 45 minút.



Koláč som pripravila večer, na noc som ho nechala odpočívať pri izbovej teplote a ráno sme ho ochutnali.
Inšpiráciu na koláč mám z kuchárskej knihy Pečieme podľa obrázkov 2 od Janice a Anety z Jem iné.

Toto všetko a ešte viac nájdete na
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 




2 komentáre:

  1. Gaštanové pyré milujem, akurát tu v Škotsku som na neho nenatrafila. Hneď by som ju skúsila...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. a samozrejme prajem všetko dobré v Novom roku :-).

    OdpovedaťOdstrániť