pondelok, 27. apríla 2015

Kuracie kúsky pečené na kari.

Vo vydávaní receptov na mäso úspešne pokračujem. Štandardná dráma cez víkend bola zažehnaná týmto receptom, upraveným podľa mňa z kuchyne Lidla na Ihnačákove kari.

Pár základných surovín som upravila/doplnila/vymazala a vznikol jednoduchý nenáročný obed, ktorý uspokojil všetky naše chuťové bunky...


čo treba:
kuracie kúsky podľa chuti
polovica brokolice
jedna stredne veľká cuketa
za hrsť cherry rajčín
soľ, korenie, kari korenie
jarná cibuľka, bobkový list
cesnak
150ml sladkej smotany
100ml mlieka
olivový olej

Na panvici na olivovom oleji som sprudka opiekla z oboch strán kuracie kúsky. Osolila som a okorenila. Mäso som odložila do vymastenej zapekacej misky.


Na výpeku, ktorý ostal po mäse, som na miernom ohni opiekla cibuľku a cesnak. Pridala som na kúsky pokrájanú cuketu a brokolicu a cca 2 minúty som opekala. Zeleninu som osolila a okorenila, pridala som bobkový list. Pridala som na kúsky pokrájané cherry rajčiny, posypala som zeleninu cca 3 čajovými lyžičkami kari korením a zaliala zmesou zo smotany a mlieka. Spolu som to celé nechala prevariť, trvalo to asi dve minúty. Nakoniec som vybrala bobkový list.





Túto zeleninovú zmes som naliala na prichystané mäso a pri 180 stupňoch som pokrm nechala piecť 45 minút.


Ako príloha je ideálna ryža, basmati je úplne naj.


Toto všetko a ešte viac nájdete na
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára