streda, 30. decembra 2015

Pečené cestoviny s tuniakom a zeleninou.

Cestoviny v ktorejkoľvek podobe zbožňujeme. Rada si ich aj doma vyrábam, ale teraz už proste nejako nevládzem, tak som sa zverila do rúk aj tým kupovaným.
Mám tu pre vás jeden šikovný recept, ktorý zvládne aj začiatočník, ktorý sa rozhodol ponoriť do tajov varenia. A padne vhod každému, kto si chce urobiť niečo fajné na večeru. Samozrejme, je to rýchlovka, testované to mám na sebe, cestoviny som robila cez týždeň na večeru, a ako vám sem s obľubou píšem, mladosť pri varení tohto jedla určite nestratíte...


pripravte si:
200g cestovín
2-3 polievkové lyžice hladkej múky
300ml mlieka
horčica, soľ, korenie
mrazený hrášok, kukurica, brokolica- toto dajte podľa chuti, toho čo máte doma a nálady, niečo pridajte, uberte, prípadne nedajte vôbec
1 menšia konzerva tuniaka
ementál

Cestoviny dajte variť podľa návodu, uvarené sceďte a vráťte späť do hrnca.
V druhom hrnci do rozohriateho olivového oleja dajte kúsok masla, nechajte roztopiť a pridajte hladkú múku. Opražte dozlatova. Pridajte postupne mlieko a rozmiešajte do bešamelu. Odstavte, pridajte 2 čajové lyžice horčice, soľ a korenie.
Malá rada- ak sa vám to nepodarí a ostanú vám hrudky, nič to. Vezmite ponorný mixér a rozšľahajte ich.





Takto pripravenú zapekaciu omáčku vylejte na cestoviny (nemusia byť vychladnuté). Pridajte hrášok, kukuricu, pokrájanú brokolicu a tuniaka.



Cestoviny vysypte do vymastenej zapekacej formy, posypte nastrúhaným syrom a nechajte zapiecť dozlatova v rúre vyhriatej na 190 stupňov.



Večeru alebo obed máte na stole! Akurát si už len dajte pozor, aby ste si nepopálili jazyk, my sme nemohli vydržať, už počas zapekania to krásne rozvoniavalo...

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára