sobota, 26. decembra 2015

Rybacia polievka.

V pozadí mi tu vreští Perinbaba z nahrávok, v rúre sa pečie jedno z mojich najobľúbenejších jedál a to pomaly pečené kačacie prsia na červenom víne, a čakáme návštevu. Klasika na vianočné sviatky. Ako si užívate voľno vy? Všetko prebehlo podľa vašich predstáv?

Medzitým vám tu nechám recept na túto parádnu rybaciu polievku, ktorú sme si tento rok pripravili na Štedrý deň...


pripravte si:
zmes rýb- u mňa to bol losos, treska a krevety pokrájané na kúsky
1 polievková lyžica hladkej múky
olivový olej, soľ, korenie
mrkva pokrájaná na kúsky
1/2 väčšej cibule pokrájanej nadrobno
2-3 zemiaky pokrájané na kúsky
sladká smotana

Na oleji si orestujte cibuľu, pridajte mrkvu a zemiaky a spolu krátko restujte. Pridajte hladkú múku, premiešajte, zalejte vodou, osoľte, okoreňte. Takto pripravený základ polievky nechajte variť 15 minút.




Po 15 minútach pridajte pokrájanú zmes rýb a nechajte variť ďalších 10 minút.



Po 10 minútach pridajte sladkú smotanu, prípadne dochuťte soľou a korením, nechajte prejsť varom cca 2-3 minútky a odstavte. Ja som k nej ešte pripravila uvarené vajíčko.



Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára