pondelok 18. júla 2016

Višňový páj s krémom.

Tento víkend bol u mňa v kuchyni preflákaný, ale inak sme mali "napilno".
Našu Aničku a Jakubka sme v nedeľu krstili, tak bolo trochu viac vybavovačiek, zhon a stres, klasika, určite to poznáte. Všetko dopadlo na výbornú, Jakubko sa počas krstu vyškieral, Anička to tam zasa všetko prekričala, jedlo bolo parádne, torty vynikajúce.

A aj v takýchto prípadoch rada siaham aj do môjho krátkodobého archívu, kde mám nachystaných pár receptov v zálohe, aby som vám sem napriek mojej kuchárskej pasivite mohla pridať nejakú tú dobrotu...


pripravte si:
240g hladkej múky (alebo 120g pšeničnej hladkej, 120g celozrnnej hladkej)
50g práškového cukru
2 polievkové lyžice domáceho vanilkového cukru
160g masla
2 vajíčka
štipka soli
250g tvarohu bez hrudiek
3 polievkové lyžice práškového cukru
1 celé vajíčko
višne

Najskôr cesto. Múku, cukor, soľ, maslo a vajíčka vypracujte na hladké cesto, sformujte do guľky a nechajte v chladničke oddychovať cca jednu hodinu. Po odležaní cesto rozdeľte- dvoma tretinami cesta vyložte vymastenú formu, menšiu časť cesta zatiaľ odložte do chladničky.




V miske vymiešajte ručným mixérom tvaroh, cukor a vajíčko na krém.



Takto pripravený krém vylejte na cesto, porozkladajte višne a zvyšné cesto môžete buď rozvaľkať alebo napríklad postrúhať na hrubom strúhadle na višne.




Takto pripravený koláč nechajte piecť pri 160 stupňoch cca 45 minút.

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára