pondelok 15. augusta 2016

Teplý kurací sendvič.

Aj keď som práve teraz doma na materskej a v podstate mám všetky dni rovnaké a zliate do jedného, stále sa tak nejak podvedome teším na víkend a sobotu. Mám ju vždy takú lenivejšiu, pripravujem si jedlá, ktoré si nevyžadujú až tak veľa času, jedinou podmienkou je, že musia zasýtiť.

Preto som sa tento víkend rozhodla, že pripravím tento teplý sendvič, ktorý mal u nás doma premiéru, ale určite som sa ním inšpirovala na vymýšlance pre "lazy" soboty a budem testovať ďalej nové kombinácie, ktoré k sebe dokonale pasúju, ako to bolo aj v tomto prípade...

pripravte si:
vykostené kuracie stehná
baby špenát, vlašské orechy, cesnak, olivový olej, soľ, korenie, parmezán
mozzarella
rajčiny
cuketa
obľúbené pečivo, v našom prípade drevorubačov chlieb

Najskôr pesto- lístky baby špenátu spolu s parmezánom, vlašskými orechami, ošúpaným strúčikom cesnaku, olivovým olejom, soľou, korením a strúhaným parmezánom dajte buď do mažiara a urobte omáčku, alebo do food procesoru (verzia pre lenivých) a rozmixujte na omáčku.


Pečivo si rozkrojte na polovice a na grilovacej panvici nasucho opečte. Trvá to pár minút. Spodnú časť pečiva natrite hotovým pestom.



Na panvicu nalejte trochu olivového oleja, položte na ňu mäso, z oboch strán osoľte, okoreňte a potrite grilovacou omáčkou. Mäso z každej strany opekajte pár minút tak, aby ste ho mali prepečené. Po opečení mäsa pridajte na panvicu kolieska cukety a rýchlo opečte.


Medzitým, ako sa mäso opeká, si môžete vrstviť sendvič- na pesto si dajte lístky baby špenátu, mozzarellu, rajčiny.




Pridajte pokrájané mäso, na vrch opečenú cuketu a druhú stranu pečiva potrite tiež pestom. Môžete priklopiť.



A máte hotovo! Sendvič si dajte na obed, prípadne zbaľte niekam na výlet a užívajte pekné teplé dni. Vyzerá to tak, že ich už nebude veľa.

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára