pondelok, 23. januára 2017

Cícerové kari.

Predtým, ako vypnete tento príspevok, skúste mu dať šancu. Ja a cícer? Pche! Kde, také čosi vložiť do úst? Ani za nič. Navyše som mala uloženú hlboko v pamäti spomienku na nie príliš vydarený hummus (rozumej tú nátierku k zelenine), takže o to viac som bola presvedčená, že tadiaľto cesta nevedie. A viete čo? Vedie. Ako na tento parádny, a dovolím si tvrdiť, aj nedeľný obed, čítajte ďalej...

pripravte si:
1 jarná cibuľka
2 strúčiky cesnaku
1 balenie cherry rajčín (cca 250g)
2 čajové lyžičky rasce, 1 čajová lyžička kurkumy
olivový olej, soľ, korenie, mleté čili
3-4 polievkové lyžice surovej červenej šošovice
1/2 plechovky kokosového mlieka
1 plechovka cíceru
1/4 hlavičky karfiolu

Vo food procesore alebo pomocou ponorného mixéru si rozmixujte cherry rajčiny, cibuľku a cesnak.



Na panvici si nechajte rozohriať olivový olej, pridajte rascu, kurkumu a čili a pár sekúnd nechajte rozohriať, aby korenie pustilo vôňe.


Pridajte rajčinovú zmes a ohrievajte cca 3 minúty. Všetko spolu riadne priebežne miešajte, aby sa zmes korenia dostala všade.


Pridajte kokosové mlieko a šošovicu. Všetko spolu riadne premiešajte. Nechajte variť 7 minút. Ochutnajte, ak treba pridajte soľ a korenie.



Pridajte karfiol a nechajte spolu variť 10 minút. Priebežne miešajte.


Nakoniec pridajte cícer zbavený nálevu, spolu premiešajte a nechajte prehriať 2 minúty.



HOTOVO! Ku kari sa najlepšie hodí ryža. Dobrú chuť!

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára