piatok 6. apríla 2012

Mangový koláč s tvarohom.

S mangom som tuším ešte nič nerobila. Keď som stretla tento receptík, zapáčil sa mi, chcela som ho vyskúšať a ochutnať.
Podarilo sa. A som spokojná s výsledkom, chutilo mojim domácim degustátorom, a to je pre mňa najväčšia odmena. A motivácia zároveň, rada by som, aby im chutilo stále :-)
Tento môj pokus je robený z 1/2 dávky a do tortovej formy s priemerom 18cm.

Čo treba:
(zdroj receptu Dobré jedlo)
90g kakaových sušienok, 50g jogurtového masla, 1 mango, 3 plátky želatíny, 250ml bieleho jogurtu, 200g tvarohu, 3 PL kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru.

Najskôr som si urobila "podlahu" koláča.
Sušienky som rozmixovala najemno. Maslo som rozpustila. Nechala som ho trošku vychladnúť. Spolu so sušienkami som maslo riadne premiešala a vytvorila pevnejšiu hmotu, kt. som dala na spodok tortovej formy. Nechala vychladnúť a dala do chladničky stuhnúť v medzičase, ako som si pripravovala krém.

Ošúpala som si mango a pokrájala ho na menšie kúsky.
Jogurt, tvaroh, normálny a vanilkový cukor som prešľahala v miske.
Plátky želatíny som na 10 minút nechala oddychovať v 3 PL studenej vody. Potom som ich nechala rozpustiť vo vodnom kúpeli. Keď bola želatina rozpustená, do nej som pridala postupne po lyžiciach tvarohovú hmotu a riadne premiešala. Nakoniec som primiešala kúsky manga.

Korpus som vytiahla z chladničky, naliala naň mangový krém, a koláč šiel naspäť spať do chladničky. Do druhého dňa koláč krásne stuhol a mohlo sa servírovať.




4 komentáre:

  1. práve som sa maximálne inšpirovala! :) krásny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veru, ani ja som s mangom ešte nič nerobila, ale teda asi tiež musím začať :)) a nádherná kytička, tak, tak, to je potom radosť variť :)

    OdpovedaťOdstrániť