sobota 21. apríla 2012

Óda na Pavlovu.

Tento koláčik pre mňa osobne znamená veľa. Prvýkrát som videla tento recept ešte dávno pradávno, keď som začala chodiť na strednú školu, a strašne moc ma lákalo vyskúšať recept, ale nenašla som odvahu. Neviem, bála som sa, čo s tým, ak sa nezadarí, či som vôbec schopná niečo také spáchať.
Ale tento týždeň som šla do toho. Ostali mi bielka po domácich cestovinách, tak som si povedala, že idem do toho.
Recept som našla na vareche, od pani Čistinky. Ja som urobila namiesto jednej veľkej 6 menších.

Čo treba:
6 bielkov, 300g práškového cukru, trošku soli, 2PL Zlatého klasu, 1 ČL octu.
300ml sľahačkovej smotany, 150g kyslej smotany, 1PL práškového cukru, kiwi, ananás.

Na začiatok som vyšľahala bielka. Postupne som po lyžičkách pridávala cukor.
V samostatnej miske som zmiešala puding s octom, a nakoniec som túto zmes pridala do vyšľahaných bielkov s cukrom.
Pomocou väčšieho kolieska na vykrajovanie som na plechu vytvorila 6 bielkových tortičiek.
Piekla som ich na začiatok pri 150 stupňoch 15 minút, potom som znížila teplotu na 120, pri kt. som ich nechala piecť 45 stupňov, a nakoniec pri 90 stupňoch ďalších 35 minút. Do krásne ružova.
Rúru som vypla a pri otvorených dvierkach som základ na Pavlovu nechala ešte sušiť počas doby, kedy som pripravila smotanu.

Vyšľahala som šľahačkovú smotanu, ku kt. som pridala kyslú smotanu a cukor.
Ovocie som očistila a pokrájala na drobné kúsky.

Pavlovej základ som vytiahla z rúry a nechala vychladnúť. Na vrch som opatrne rozdelila smotanový krém a dozdobila ovocím.
Hurá, podarilo sa :-)




5 komentárov:

  1. pavlova je dokonaly dezert! a vobec nie je tak tazky ako sa zda na prvy dojem, ze? :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mna osobne prekvapila chut. klasika kolac je cesto a krem. a v tomto pripade je to v podstate upeceny krem a dalsi krem :-)
      je to chut, na kt. si treba zvyknut, ale potom to stoji za to :-)

      Odstrániť
    2. nooo,to je pravda,ale mozem za seba povedat, ze na tu chut som si zvykla neuveritelne rychlo :D

      Odstrániť
  2. krááásne pavlova, ja ju milujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť