piatok 13. apríla 2012

Niečo malé jarné.

Konečne som sa dočkala dňa, keď je vonku ako tak teplo, všetko pomaličky vykúka von, a čo je hlavné, vieme sa dostať k čerstvým surovinám na varenie.
A čo je najlepšie z novonarodenej zeleniny? Šalát. Krásny, voňavý, zelený, svieži, chrumkavý.
Ja som si urobila taký mix, podľa toho, akú zeleninu som stretla.
Navyše som sa dopracovala k mladému kalerábu, a to bolo nebíčko v papuľke, jeho jemná vôňa a sladučká chuť...

Čo treba:
na šalát: paprika, rajčina, kaleráb, avokádo, vajíčko, kyslá smotana.
na zálievku: olivový olej, citrónová šťava, soľ, čerstvo pomleté korenie, med.

Nič zložité.
Všetku zeleninu som pokrájala na menšie kúsky a zmiešala v jednej miske.
Na zálievku som všetky suroviny poriadne vymiešala a prieliala ním šalát. Podľa toho, kto mal u nás doma na čo chuť, som podávala k šalátu alebo arabský chlieb alebo cestoviny.
A keďže mozzarellu mám naozaj rada, hodila som pár kúskov navrch.




Trochu avokáda mi ostalo, tak som z neho urobila nátierku. Recept je k dispozíciíí tu.

Pridávam aj pár jarných:-)









2 komentáre: