piatok 20. apríla 2012

Šalátový ošial.

Keď nám to tu všetko krásne rastie a vonia okolo (a dúfam, že aj bude, pri súčasných výkyvoch počasia), tak mi to nedá, a do kuchyne si chcem dotiahnuť čo najviac čerstvého a voňavého.
Preto sú ideálny stav šaláty. V akomkoľvek množstve, v akejkoľvek hodine.

Čo treba:
(zdroj receptu časopis F.O.O.D.)
na šalát: zemiaky, brokolica, reďkovka, ľadový šalát, slaninka, rajčiny, uhorka, vajíčko.
na zálievku: balsamico, horčica, soľ, korenie, olivový olej.

Na začiatok som uvarila zemiaky, pokrájala a menšie kúsky a nechala ich vychladnúť.
Brokolicu som namočila na cca 2 minutky do vriacej vody, vybrala, pokrájala na menšie kúsky, a tak isto nechala vychladnúť.
Dala som variť vajíčko, po uvarení som pokrájala na menšie kúsky a nechala vychladnúť.
Slaninku som pokrájala na menšie kúsky, opražila na panvici, vybrala, nechala odkvapkať od masti, nechala vychladnúť.
Medzitým, ako všetko chladlo, som si pokrájala surovú zeleninu.
Na zálievku som zmiešala 1 PL balsamica, 2PL horčice, 2PL oleja, soľ, korenie.

1/3 obsahu zálievky som zmiešala so zemiakmi.
A potom to už bolo jednoduché. Všetku pokrájanú zeleninu, vajko a zálievku som dala do jednej misy, riadne premiešala, a podľa chute som ešte pridala soľ a korenie.

K šalátu som urobila rybku a neskôr večer bola dobrá aj čerstvá bagetka.





3 komentáre:

  1. Ahojky! Máš skvělý blog a ten salát vypadá božsky. Samé dobré věci v něm jsou :-). Jsem ráda, že jsem na tvůj blog narazila, je velmi inspirativní, proto jsem tě také nominovala na svém blogu na ocenění Verstaile Blogger. Mrkni na http://cuisinebyklarish.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť