Mám recepty, pri ktorých si pozriem na webe základ a potom si ho dotvorím podľa aktuálnej nálady a stavu chladničky. Tento bol jeden z nich. No a radosť bola dvojnásobná, týmto koláčom som krstila novú formu na pečenie...
čo treba:
200g hladkej múky
200g hrubej múky
150g hnedého cukru
2PL vanilkového cukru
100ml oleja
100ml mlieka
2PL limoncella
1ČL citrónovej kôry
1 balíček prášku do pečiva
400g ovocia ( u mňa kombinácia hrušiek so slivkami+ posekané vlašské orechy)
Múky, prášok do pečiva, oba cukry a citrónovú kôru som zmiešala v jednej miske. Mlieko s vajíčkami a olejom som zmiešala v miske druhej. Postupne som múčnu a tekutú zmes zmiešala dokopy.
Pokrájané ovocie som obalila v hladkej múke a škorici, aby všetko nekleslo na dno formy.
Základ cesta som nakoniec opatrne premiešala s ovocím. Cesto som vyliala do vymastenej formy. Koláč som najskôr pri 160 stupňoch nechala piecť 25 minút a potom pri 150 ďalších 45 minút. (doba pečenia samozrejme záleží od výkonu rúry; koláč sa dlhšie piekol kvôli hustejšej konzistencii).
Koláč som nechala vychladnúť a mohlo sa krájať. Je to v podstate taká ovocná bábovka.
nádherný koláč a nádherná forma, chci taky takovou! :-)
OdpovedaťOdstrániťdakujem :-) mam ju z ikea
Odstrániť