piatok, 25. júla 2014

Cuketový koláč s kakaom a škoricou.

Cuketová sezóna dorazila a my jej máme dostatok.
Začala som s týmto cuketovým koláčom, mám v pláne vyskúšať ešte jeden, potom cuketovú polievku a ešte zapekané cestoviny s touto zelenou kráskou. Najmä ten posledný recept, je taký môj, letný, keď ich robievam, tak je 100%  jasné, že je tu leto.
No ale späť k tejto buchtičke.Ak nikomu nepoviete, že je tam cuketa, ani to nikto nezistí...


Malé upozornenie na začiatok. Uvedené gramáže sú na polovičnú dávku zo základného receptu, a vyšli na malú formičku biskupského chlebíčku. Je to rozpočítané na hrnčeky, jeden hrnček má 200ml.


čo treba:
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček hnedého cukru
4 čajové lyžičky kakaa
2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1 čajová lyžička škorice
trošku soli
2 celé vajíčka
3/4 hrnčeka oleja (150ml)
250g cukety postrúhanej na jemno
2 hrste pokrájaných vlašských orechov

V miske som zmiešala múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, škoricu, soľ a orechy.


V druhej miske som zmiešala olej a vajíčka.


Potom som všetko zmiešala spolu- cuketu, vajíčka a suchú zmes, všetko som vareškou vymiešala do cesta a vyliala do vymastenej chlebíčkovej formy.


Pri 175 stupňoch som koláč nechala piecť hodinu. A takto vyzeral hneď po upečení.


Koláč som nechala chvíľku odstáť a vyklopila som ho z formy. Nechala som ho úplne vychladnúť a mohlo sa krájať.




1 komentár: