piatok, 9. marca 2012

Bábovka. S medom. A mandľami.

Medík mám rada. Je krásne zlatistý, voňavý a pripomína mi detstvo, keď som si na raňajky dávala vianočku s maslom a medom. No a samozrejme kakao k tomu.
Teraz som ho pre zmenu dala do bábovky. Bola som zvedavá, čo to urobí. A s výsledkom som spokojná. Veď posúďte sami :-)

Čo treba:
(zdroj receptu Dobré jedlo)
250g hladkej múky, 100g masla, 40g práškového cukru, 70g medu, 3 vajcia (žĺtky a bielky zvlášť), 80g mandlí, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilkového cukru.

Na začiatok som si pripravila mandľovú múku. Mandle som pomlela, zmiešala s múkou, práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.

Maslo som vyšľahala dopenista s práškovým cukrom a medom. Postupne som pridala žĺtky. Potom som na striedačku pridávala mandľovú múku a smotanu (tú som len prilievala, nebola vyšľahaná do šľahačky).

No a nakoniec som pridala tuhý sneh z bielkov. Opatrne som celé cesto vymiešala, vyliala do vymastenej a múkou vysypanej formy a pri 180 stupňoch som piekla cca 45 minút. Do krásne opálena.




2 komentáre:

  1. veru aj voni :-) toto je jeden z tych kolacov, kt. naprv "fetujem" a az potom jem ;-)

    OdpovedaťOdstrániť