utorok 20. marca 2012

Lasagne. Svieže. Jarné.

Všade okolo všetko krásne rastie, pučí, voní, slniečko nám svieti krásne a dlho. Sa aj v kuchyni veselšie varí. Keď som v obchode videla ten baby špenát, voľba na večeru bola jasná.
Rada robievam lasagne, sú relatívne rýchlo hotové a hlavne ich môžem variovať (existuje vôbec takéto slovo :-) ? ), dávať plnky aké chcem, podľa chutí, aké práve v obchode alebo doma mám.
Tentokrát som si zvolila hlavnú komoditu večerných lasagní špenát. Taký ten malinký. Baby :-)

Čo treba:
500ml mlieka, 3PL hladkej múky, maslo, cca 12 plátkov lasagní, baby špenát, šampiňóny, slaninka, cibuľa, cesnak, tvrdý syr na strúhanie, mozzarella, soľ, korenie.

Najskôr som si pripravila bešamel.
Do hrnca som dala maslo (boli veľké asi ako vlašský orech). Pridala som múku, trochu som ju opražila na masle, zaliala mliekom a urobila z toho takú omáčkovú kašu. Asi ako keď robím krupičnú kašu ale toto bolo trochu tekutejšie.

Čo sa náplne týka.
Jednu stredne veľkú cibuľku som pokrájala nadrobno, opražila trochu na oleji. K nej som pridala pokrájanú slaninu, pokrájané šampiňóny, a nadrobno pokrájaný cesnak. Celé som to spojila, aby sa všetky suroviny krásne zoznámili a prevoňali sa navzájom. Nakoniec som pridala baby špenát, premiešala a odstavila z ohňa. Osolila som a okorenila.

Tak a nakoniec som vrstvila. Na spodok vymasteného plechu som uložila vrstvu lasagní. Na to som dala vrstvu bešamelu, na to vrstvu zmesi, na to postrúhaný tvrdý syr. A potom znova. Lasagne, bešamel, plnka, syr. Nakoniec som to prikryla lasagnami, poliala bešamelom a navrch dala mozzarellu.
Lasagiam som popriala krásny odpočinok a pri 180 stupňoch som piekla cca 40 minút.


ľadový šalát, reďkovka, morská soľ, korenie, balsamico, olivový olej. mňamka :-)

5 komentárov:

  1. Fuha, tak toto musia byt uzasne lasagne:)Rad by som ich niekedy ochutnal;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. skus doma poprosit polovicku, mozno ti take urobi ;-)

      Odstrániť
    2. Slubila, ze urobi ale musim sekat dobrotu:)) Tak uz sekam:)

      Odstrániť
    3. mas velmi milu priatelku, ze pozdravujem :-)

      Odstrániť