čo treba:
1 hrnček polohrubej múky
70g roztopeného masla
1 vajce
1/4 hrnčeka hnedého cukru
1/2 hrnčeka mlieka
trochu soli
1/2balíčka prášku do pečiva
ovocie podľa chuti (od cca 100-200g)
1 biela čokoláda
1/2 balenia kyslej smotany
Vajíčko som vyšľahala s cukrom, pridala som preosiatu múku s práškom do pečiva, soľ, roztopené maslo, mlieko a všetko spolu zmiešala. Cesto som vyliala do vymastených formičiek a na vrch som naukladala pokrájané čučoriedky.
Pri 170 stupňoch som nechala koláčiky priecť cca 30 minút do zlatova.
Po upečení som ich nechala úplne vychladnúť a pripravila som si polevu.
Vo vodnom kúpeli som nechala rozpustiť čokoládu, kt. som postupne primiešala do kyslej smotany. Smotanu som pridávala postupne- je to na každého guste, či chce mať krém hustejší, alebo riedkejší.
Na vrch som poukladala ešte pár čučoriedok a pridala lístok mäty.
Recept som našla na tomto blogu. Ja som ho robila z polovičnej dávky, ako je v pôvodnom recepte.
Polevu som nechala zatuhnúť v chladničke. Koláčik bol ideálny v sobotu poobede ku káve. Okrem voňavých čučoriedok na poleve krásne prekvapia aj v ceste, a aj na druhý deň je koláč vďaka tomu šťavnatejší.
Čo robievate s čučoriedok vy? Kam všade ich pridávate?
ty jsou kouzelné:)
OdpovedaťOdstrániťdakujem :-)
Odstrániťdnes som objavila tvoj úžasný blog :) toto vyskúšam ako prvé :)
OdpovedaťOdstrániťdnes som objavila tvoj úžasný blog :) toto vyskúšam ako prvé :)
OdpovedaťOdstrániťjuj, som rada, dajte vediet, ci chutilo :-)
Odstrániťtak prvý bol dvojčokoládový chlebík, vyyyyborný.. koľko tartletiek vám vyšlo? idem dnes robiť :)
Odstrániťmyslim, ze 5 alebo 6, to uz som si nie ista. toto je z polovicnej davky, povodny recept bol na tortovu formu.
Odstrániť