piatok 31. januára 2014

Jogurtový pamlsok.

Tentokrát tu mám pre vás jednu chutnú záležitosť, ktorú som pripravila v rekordne krátkom čase a bez pečenia. Mám ho ešte z doby po Vianociach, kedy nám ostal kúsok čerstvého ananásu. Okrem toho, že ananás mám rada len tak, v tejto kombinácií mal tiež svoje čaro...



čo treba:
polovica ananásu, ošúpaného, pokrájaného na menšie kocky
1 vanilkový struk
500ml bieleho gréckeho jogurtu
piškóty podľa potreby
vanilkový cukor
hnedý cukor
med

Na panvici som nechala roztopiť 1 polievkovú lyžicu hnedého cukru. Pridala som 1 polievkovú lyžicu medu a kocky ananásu. Z vanilkového struku som vyškrabala zrniečka a pridala do panvice. Všetko som spolu riadne premiešala, aby sa každý jeden kúsok ovocia obalil v medovom karamele s bodkami vanilky. Nechala som ich dusiť cca 3 minúty, kým krásne pustil šťavu a odstavila som panvicu z ohňa. Všetko som ešte raz riadne premiešala a nechala vychladnúť.

Medzitým som zmiešala grécky jogurt s troškou domáceho vanilkového cukru.

Po vychladnutí ananásu som ho nechala na sitku okvapkať. Vzniknutý ananásový sirup som nevylievala, použila som ho ďalej do dezertu.

Pripravila som si poháre a začalo sa vrstvenie. Na spodok pohára som dala piškóty, pokvapkala som ich ananásovým sirupom, dala som vrstvu jogurtu a nakoniec ovocie. A takto zasa vrstva piškót, jogurtu a ovocia, kým sa všetko neminulo. Hotovo.
Z tohto množstva mi vyšli dva poháre a menšia miska.




2 komentáre: