nedeľa, 2. augusta 2015

Černicový koláč.

Deje sa to u vás tiež? 
Je nedeľa poobede, ja sedím tu pri počítači, pripravujem vám post. Pozriem do kuchyne a zisťujem, že poslednú hodinu som ju síce upratovala, ale ešte stále sa tam povaľuje špinavý tanier, vedierko zo smoothie makera, odrobinky na stole. Ako je toto možné?!?!? Niekedy mám pocit, že sa ten bordel a špinavý riad jednoducho medzi sebou množia...
No ale iné som chcela. Mám tu dnes pre vás tento parádny koláč z dielne Jamieho Olivera. Dnes sme si tak celkom neplánovane urobili taliansku nedeľu a tento koláč je taká krásna jemná vanilková bodka na záver...


Ale ak sa vám do koláča v tomto momente nechce, pozrite si zatiaľ moje nové video na youtube s favoritmi za mesiac júl:

No teraz späť k sladkému. Pripravte si:
125g masla
100g hnedého cukru
štipka soli
255g hladkej múky
2 celé vajíčka
2 polievkové lyžice studenej vody
500g mascarpone
250 ml sladkej smotany
dužinu z jedného vanilkového lusku
3 čajové lyžičky práškového cukru
2 polievkové lyžice limoncella
černice
bazalku

Najskôr cesto. V robote si nechajte zmiešať do peny maslo s cukrom a štipkou soli. Pridajte po jednom vajíčku, studenú vodu, a hladkú múku a celé to nechajte zapracovať do hladkého cesta.




Formu, v ktorej chcete koláč piecť, zľahka vymažte olejom alebo maslom. Cesto rozložte do pripravenej formy a nechajte v chladničke aspoň 20 minút. Rúru si nechajte zohriať na 180 stupňov a nechajte tam koláč piecť 17 minút. Ak chcete, po upečení si koláč preložte na tanier a nechajte ho úplne vychladnúť.



Do väčšej misy si dajte mascarpone, šľahačku, dužinu vanilkového lusku, cukor a limoncello a na minimálnych otáčkach ručného mixéra tieto suroviny spracujte do krému. Krém rozložte na upečený a vychladnutý korpus, na vrch dajte černice a na to kúsky bazalky.





Koláč môžete podávať hneď, prípadne mu doprajte nejaký ten čas na oddych v chladničke.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára